Societat 10/10/2019

Cort pretén denunciar les empreses que han qüestionat la legalitat de la subhasta de cotxes de Son Toells

La regidora de Seguretat Ciutadana assegura que tots els cotxes es podien donar de baixa i que no hi va haver cap irregularitat en el procediment

Alba Tarragó
2 min
Imatge de la retirada dels cotxes de Son Toells

PalmaLa regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Joana Maria Adrover, ha anunciat aquest dijous que ha posat "en mans dels serveis jurídics de l'Ajuntament totes les manifestacions i falsedats" de les empreses que han qüestionat la legalitat de la subhasta dels cotxes de Son Toells als mitjans de comunicació. La intenció, assegura, és "denunciar" i "demanar una indemnització per danys i perjudicis". Segons Adrover, no "hi va haver cap irregularitat en el procediment de subhasta" i tots els vehicles es podien donar de baixa.

Malgrat que varen ser tres les empreses que han denunciat a la premsa la gestió de l'Ajuntament, només una, Desguaces Son Castelló, va guanyar els lots número u i dos –de cotxes i motos–. Segons Adrover, durant la subhasta de dijous passat els membres d'aquesta companyia "varen aixecar la mà en nombroses ocasions, cosa que va fer pujar el preu".

"Tenim clares sospites que s'ha actuat amb mala fe", ha declarat la cap de l'àrea de Seguretat Ciutadana, qui considera que "s'ha intentat danyar la imatge de la Policia". Sobre la reunió que va mantenir després de la subhasta –de la qual les empreses van assegurar no haver aclarit res–, Adrover assenyala que "va ser impossible el diàleg per la seva manera d'actuar", que "estava fora de lloc".

La regidora ha assegurat que totes les empreses participants varen rebre la documentació dels vehicles quatre dies abans de la subhasta i que, per tant, podien haver fet les comprovacions pertinents per saber si els hi sortia a compte fer la compra. Tot i això, defensa que l'àrea de Seguretat Ciutadana no ha rebut cap al·legació i que el procediment que s'havia de seguir era la via administrativa.

A més, Adrover assenyala que "les empreses adjudicatàries es varen comprometre per escrit a abonar totes les despeses i tributs derivats d'aquests tràmits" i que, en qualsevol cas, el que varen vendre era "ferralla". La regidora ha recordat que l'obligació de les empreses era "dur els cotxes a desballestar" i que una vegada es duu a terme, "s'emet un certificat i Trànsit dona de baixa el vehicle".

Davant les denúncies als mitjans, la regidora va donar instruccions de revisar el llistat i comprovar si havia alguna errada. Arran d'això, es va poder demostrar que tot i que s'hi incloïen vehicles procedents de robatoris, s'havien emès les comunicacions pertinents als propietaris. La regidora també ha reconegut que en aquest llistat hi havia cotxes embargats, però que això no suposava cap problema per destruir-los.

Atès que l'empresa que va licitar els lots u i dos encara no ha fet l'ingrés, s'oferirà a l'entitat que els va licitar en segon lloc per saber si li interessen o no. En cas que no fos així, es tornaria a repetir el procediment. Si cap de les empreses s'oferís a adquirir els vehicles, la subhasta quedaria deserta.

stats