Societat 11/10/2019

Cort invertirà quatre milions d'euros a "millorar el gust de l'aigua de l'aixeta"

Amb aquesta mesura, l'Ajuntament preveu reduir el consum de botelles de plàstic

A. T.
1 min
El problema de l’aigua a Eivissa, més enllà de les promeses electorals

PalmaEl batle de Palma, José Hila, ha anunciat aquest divendres que l'Ajuntament millorarà "el gust de l'aigua de l'aixeta" de Ciutat per reduir el consum de botelles de plàstic. El projecte ja ha estat adjudicat per un pressupost de quatre milions d'euros i es preveu que estigui acabat en 20 mesos, ha informat el regidor de Medi Ambient i Benestar Animal i president d'Emaya, Ramon Perpinyà.

Amb aquesta mesura, a més, es vol millorar l'aprofitament de l'aigua que rep Palma, atès que el sistema actual només permet utilitzar-ne un 55%. El projecte preveu incorporar un mecanisme d'ultrafiltració que permetrà processar fins a 1.000 litres d'aigua per segon, mentre que actualment el màxim es troba en 500 litres per segon. Això fa que no sigui possible tractar tota l'aigua procedent de les fonts.

El sistema que es fa servir ara, a més, obliga a incorporar una millora del tractament amb més productes químics, com ara el clor. Segons Perpinyà, el projecte inclou una reducció de la mineralització de l'aigua per donar lloc a una major qualitat.

Per tal de dur a terme aquestes millores, Emaya instal·larà una planta d'ultrafiltració a Son Tugores d'uns 600 metres quadrats. Aquestes instal·lacions filtraran l'aigua en tres passes. En primer lloc, per mitjà del Densadeg, sistema actual; en segon lloc, amb ultrafiltració, i finalment, amb osmosi.

La intenció de l'Ajuntament de Palma és reduir el consum de plàstic i la producció de residus. Segons xifres municipals, un habitant produeix unes 117 botelles d'1,5 litres i uns 5 quilos de residus de plàstic per any.

stats