Societat 17/02/2020

Cort estudia indemnitzar amb uns 15.000 euros les famílies que abandonin Son Banya

La coordinadora de Benestar Social ha assegurat que aquesta xifra es donarà només a les famílies que compleixin les condicions establertes per l'Ajuntament

Ara Balears
2 min
El poblat de Son Banya, a Palma

PalmaL'Ajuntament de Palma estudia donar una indemnització d'entre 15.000 i 20.000 euros a les famílies que abandonin Son Banya de manera voluntària, segons ha avançat Última Hora i ha pogut confirmar l'ARA Balears amb la coordinadora de Benestar Social, Catalina Trobat. Aquesta xifra, segons ha informat Trobat, equivaldria al cost que suposaria pagar un lloguer durant dos anys.

Trobat ha assegurat que s'està estudiant ampliar les alternatives perquè les famílies surtin de Son Banya i poder desmantellar el poblat. En aquests moments, el pla de l'Ajuntament per reallotjar les famílies recull dues opcions a les quals poden accedir. El primer és l'accés a un lloguer social i el segon és una ajuda de fins a 1.000 euros mensuals (durant un període màxim de cinc anys) que s'anirà revisant cada any.

Per poder accedir a aquestes ajudes, Trobat matisa que les famílies hauran de complir diferents requisits, entre els quals destaquen que els afectats no tinguin un altre habitatge, negoci o propietat; que estiguin disposats a seguir un pla d'inserció social supervisat en tot moment pel personal de l'àrea de Benestar Social o que els nins estiguin escolaritzats. A més, no podran tenir causes pendents amb la justícia per narcotràfic. Sí que hi podran accedir aquells que hagin complit les penes corresponents.

La consellera ha recordat que durant la primera fase varen sortir del poblat 117 persones i que en aquests moments encara hi ha 90 famílies a Son Banya. El mes passat, la Junta de Govern va aprovar la segona fase del projecte tècnic de demolició del poblat xabolista i el regidor de Cultura i Benestar, Antoni Noguera, va dir que l'Ajuntament espera que el 2021 Son Banya sigui un solar que després se cedirà al Govern de les Illes Balears perquè hi construeixi una residència. Noguera va assegurar que l'actuació costarà 917.000 euros i s'elaborarà un cens per quantificar el nombre de persones que encara viuen al poblat.

stats