Societat 07/11/2019

Cort convida els homes a "assenyalar" les actituds masclistes amb motiu del 25 de novembre

L'Ajuntament ha augmentat amb més de 7.000 euros el pressupost per a activitats pel dia de l'eliminació de la violència cap a la dona

A. T.
2 min
La regidora Sonia Vivas durant la presentació de la campanya del 25N

PalmaLa regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha presentat aquest dijous el programa pel 25 de novembre, dia de l'eliminació de la violència cap a la dona, en el qual enguany s'inverteixen 19.000 euros, uns 7.000 euros més que el 2018. Vivas ha anunciat que la campanya anirà destinada als "homes aliats de la lluita", per animar-los a "assenyalar" les actituds masclistes que trobin al seu voltant.

"Convit tots els homes que entenen la violència masclista com quelcom estructural a actuar quan vegin un amic seu assetjant una dona a la barra del bar", ha declarat l'edil. Amb el lema "No ho permetis, assenyala", la programació d'enguany pretén deixar de responsabilitzar la dona de la violència i conscienciar la població per mitjà de tallers, teatres, col·loquis i intervencions artístiques.

Una de les activitats més destacades de la programació -que començarà aquest dissabte, 9 de novembre, i finalitzarà el 29 de novembre- són les jornades sobre 'Violències masclistes i xarxes socials', per les quals Cort ha convidat Pikara Magazine, Irantzu Varela i Afroféminas. En aquest sentit, Vivas ha denunciat la impunitat que hi ha davant l'assetjament que pateixen les dones a les xarxes socials i ha posat especial esment a l'estudi que Pikara està fent sobre aquesta qüestió.

Juntament amb això, una part important de les activitats se centra en la defensa de les dones. D'una banda, s'oferiran tallers d'autodefensa feminista oberts a tothom els tres propers dilluns de novembre, 11, 18 i 25. De l'altra, es farà un curs d'autoprotecció per a dones víctimes de violència de gènere del 18 al 21 de novembre. A més, la regidora ha animat la ciutadania a participar en la manifestació convocada per al dia 25, a la qual ella acudirà tant a títol personal com polític.

Teatre, exposicions i activitats per als més petits

Pel que fa a les intervencions artístiques, el centre Flassaders acollirà l'exposició 'De camino a casa queremos ser libres, no valientes', de Leia Goiria Escandell, del 15 de novembre al 13 de desembre. La regidora també ha recomanat especialment les obres teatrals per al públic masculí. La companyia Centiments Teatre representarà l'obra 'Obrim les ferides' a l'Escorxador, al parc de les Estacions, al mercat de Pere Garau, a Son Roca i a la plaça de la Porta Pintada entre els dies 22 i 29 de novembre.

Dins el programa també s'han inclòs conferències, com ara la centrada en el 'Masclisme i la cultura jurídica', a càrrec de Caterina Canyelles, el 26 de novembre, i l'organitzada per l'IBDona per a dia 22 de la mà de Valentina Milano.

Per als més petits s'ha organitzat per a dia 22 el contacontes 'Súper Lola' i jocs didàctics sobre la igualtat de gènere en les professions, mentre que el 23 es farà una gimcana coeducativa per a la prevenció de la violència masclista. Per altra banda, l'activitat 'Per què hi ha homes que maltracten les dones?' de dia 24 és un debat pensat per als joves d'entre 11 i 14 anys.

stats