Societat 25/05/2022

Cort aprova una intervenció social a Son Banya per avançar en el desmantellament

"L'objectiu de l'Ajuntament és l'erradicació definitiva", ha recordat el portaveu municipal, Alberto Jarabo

2 min
El poblat de Son Banya

PalmaL'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest dimecres en Junta de Govern l'expedient de contractació d'un servei d'intervenció social al poblat de Son Riera, conegut com a Son Banya, amb la intenció d'avançar en el desmantellament. "L'objectiu de l'Ajuntament és l'erradicació definitiva, reallotjant totes les persones i famílies que ho necessiten, i acompanyant-los en l'assoliment de la seva integració social", ha declarat el portaveu municipal, Alberto Jarabo.

Aquestes circumstàncies fan necessari "una intervenció dins el barri de Son Riera per mirar de conèixer quina és la situació de cada família, valorar-ne les necessitats, establir una mediació i un pla d'intervenció", ha declarat el regidor de Participació Ciutadana. Tot plegat, "amb especial atenció al seguiment escolar dels menors així com al plànol formatiu i laboral de les persones en edat de treballar", ha afegit.

Així, davant la falta de mitjans municipals per poder garantir aquest servei i tenint en compte les greus conseqüències que la no execució generaria", el Consistori ha decidit aprovar aquest matí " l'inici de l'expedient de contractació d'aquest servei per un import de 801.000 euros", ha conclòs Jarabo.

ACIRE Sant Jaume

Per altra banda, l'Ajuntament ha aprovat no ampliar l'ACIRE Sant Jaume, en consens amb entitats veïnals i de comerciants d'aquesta zona. En substitució de l'ACIRE, han acordat, a través d'un procés de diàleg i cercant punts d'equilibri entre ambdues parts, implantar en aquesta zona de Palma una zona ZAR. Es tracta d'una figura que ja existeix a punts com la plaça de la Reina i el carrer Conqueridor o a la zona del carrer Josep Anselm Clavé.

La zona ZAR suposa mantenir la circulació amb aparcament restringit a residents i/o vehicles especials i autoritzats. Cal recordar que l'ampliació de l'ACIRE de Sant Jaume suposava afegir els següents carrers: Bonaire, Concepció, Baró de Santa Maria del Sepulcre, Joan de Cremonia, Aragonès, Hug de Ribesaltes, Berenguer de Sant Joan, Jaume Santacilia, Pere de Fraga, Jaume Duran i Gregori de Sallambre.

stats