Societat 22/11/2019

Cort destinarà 73.000 euros a la creació d'un centre LGTBI a Palma

La regidora Sonia Vivas ha presentat aquest divendres els seus pressupostos per al 2020, coincidint amb la penjada del llaç morat a la façana de l'Ajuntament de Palma

Ara Balears
1 min
La regidora Sonia Vivas i el batle, José Hila, amb altres edils de Palma, a la façana de Cort

PalmaL'àrea de Justícia Social, Feminisme i LGTBI ha estat la darrera a presentar els seus pressupostos per al 2020. La regidora Sonia Vivas ha informat aquest divendres que inclouen la creació d'un centre LGTBI a Palma, "que serà un referent a les Illes", per un import de 73.000 euros. Aquest mateix divendres dematí, Vivas, juntament amb el batle de Palma, ha penjat el llaç morat i una pancarta amb el lema 'Compromís contra les violències masclistes' a la façana de Cort.

Entre les partides pressupostàries per a l'any que ve, l'edil ha destacat dues línies de subvenció de 75.000 euros cadascuna, adreçades al col·lectiu LGTBI i feminista per tal d'enfortir el seu teixit associatiu. D'altra banda, es destinaran 10.000 euros a la lluita contra les violències masclistes, amb la finalitat de dur a terme campanyes de sensibilització per a la ciutadania.

La gestió de la diversitat passa d'un finançament de 20.000 euros a un de 30.000 euros, a petició de les associacions d'immigrants, a fi de donar una empenta a la Fira de les Cultures. Pel que fa a Joventut, l'àrea està treballant en l'organització d'esdeveniments, iniciatives socials i creació de concursos, entre altres coses.

Amb motiu del Dia internacional de l'eliminació de la violència contra les dones, dilluns 25 de novembre, la regidora ha convidat la ciutadania a sumar-se a la manifestació que recorrerà els principals carrers de Ciutat. "És important que tant homes com dones surtin i mostrin el seu rebuig a la violència que pateixen les dones", ha dit.

stats