Societat 12/11/2019

Cort destinarà 1,4 milions d'euros a rehabilitar els habitatges públics del Tirador i del carrer Aragó

La intervenció afectarà un total de 73 cases

A. T.
1 min
Plànol de l'edifici del carrer Aragó

PalmaLa regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, ha anunciat aquest dimarts que la seva àrea invertirà 1.468.200 euros en millores de les cobertes de tres edificis del parc d'habitatges públics del Patronat Municipal de l'Habitatge. Concretament, seran dos de situats al número 246 del carrer Aragó i l'edifici conegut com a Tirador, ubicat a Miquel dels Sants Oliver. En total, la intervenció afectarà 73 cases.

Les actuacions suposen una millora en la coberta dels tres edificis, amb la qual es millora la seguretat dels residents i es dota d'un millor aïllament tèrmic i s'impermeabilitza. A més, s'aprofitarà per fer un canvi en la instal·lació de sanejament. Juntament amb aquests projectes, que suposaran 503.700 euros en el cas del carrer Aragó i 831.300 euros a l'edifici Tirador, es faran petites intervencions de 133.200 euros en total. Aquestes consistiran a millorar el sistema d'apuntalament -per dur a terme les obres- i en les instal·lacions, especialment les zones humides d'aquests habitatges.

Mentre durin els treballs, les famílies afectades -que només seran les que resideixen al pis que es troba sota la coberta- seran reubicades de manera esglaonada. "Deixarem un pis sense ocupar d'aquests mateixos edificis per reallotjar-ne els afectats", ha assegurat Truyol. En el cas dels edificis del carrer Aragó que s'han de rehabilitar hi ha 14 habitatges afectats a cadascun i en el del Tirador 45.

Segons les previsions del Consistori, els plecs per reformar els edificis -datats dels anys 50- estaran llestos a final d'any. Així, s'espera que l'execució hagi conclòs el desembre de 2020.

stats