Publicitat
Publicitat

Li arriba una carta de la seva germana 45 anys després

Una nena canadenca va fer un escrit d'agraïment després de passar l'estiu del 1969 amb la seva germana. Al sobre no hi posava ni la ciutat ni el número del carrer, i no ha arribat fins ara

L'any 1969, Esther Tingle va enviar una carta a la seva germana Anne per agrair-li l'estiu que havia passat amb ella i el seu marit a Calgary, al Canadà. L'Esther tenia 9 anys i es va instal·lar a casa de l'Anne per ajudar-la perquè acabava de tenir el seu segon fill. A la nota, encapçalada per un poema, li agraïa que l'hagués deixat estar amb ella durant aquells tres mesos tan agradables. La història no tindria cap interès si no fos perquè la carta no ha arribat fins ara, 45 anys després.

Anne Tingle ha explicat a la CBS que fa uns dies va obrir la bústia i s'hi va trobar un sobre embolicat amb plàstic. A dins hi havia la carta de la seva germana una mica trencada. Al dors només hi posava "Mr. and mrs. R.D. Tingle" i una adreça. No hi posava ni el número, ni la ciutat, ni el codi postal.

El servei de correus del Canadà, que ha anunciat recentment que eliminarà el repartiment a domicili i que acomiadarà 8.000 carters per la caiguda d'enviaments postals, ha trigat 45 anys a trobar el destinatari.

Amb l'embolcall de plàstic, correus hi va incloure una nota amb aquest missatge: "Benvolgut client, lamentem que el vostre correu estigui malmès. Va ser localitzat en aquesta condició. Som conscients que el vostre correu és important per a vostè i sempre ens preocupa quan el correu que ens confia resulta danyat". Cap referència sobre el retard en l'enviament.

La carta, amb un segell de sis centaus de dòlar, es va enviar des de Lethbridge, on vivia Esther Tingle, a Calgary. Un diari local ha calculat el temps que la carta ha trigat a recórrer els 214 quilòmetres que separen les dues poblacions: 0,0005 quilòmetre per hora. Un cargol es desplaça 96 vegades més ràpid que la carta de les germanes Tingle.

En una entrevista a la CBS, la germana gran ha dit que no en té ni idea de com es va perdre la missiva ni com ha arribat finalment a la seva adreça actual. Anne Tingle s'ha canviat recentment de casa.

"Crec que és el més meravellós, un misteri increïble", ha dit. I ha sortit en defensa del servei postal canadenc, fortament criticat aquests mesos per les retallades de personal i del servei. "Per què difamem Canada Post quan fan coses tan heroiques durant quatre dècades i mitja per sis centaus?", s'ha preguntat.

Visibilitzant l'assetjament sexual
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF