Societat 22/08/2021

El Govern prorrogarà les restriccions per lluitar contra el covid-19 amb "petits canvis"

A més, decidirà com continuar el procés de vacunació i la seva obligatorietat en alguns àmbits

ARA Balears
2 min
Una de les terrasses del carrer Blanquerna, a Palma.

PalmaNova revisió de les restriccions per continuar lluitant contra el covid-19. Després que hagin passat un parell de setmanes amb les xifres en descens tant de contagis com d'hospitalitzacions, aquest dilluns el Consell de Govern tindrà damunt la taula dos punts principals. El primer serà la pròrroga, "amb petits canvis", de les limitacions socials que hi ha al vespre. El segons serà decidir sobre la vacunació com a requisit per fer algunes activitats.

Segons ha recordat Europa Press, divendres la consellera de Salut, Patrícia Gómez, va assegurar que es prorrogaria la limitació de mobilitat, però que hi podria haver "petits canvis" depenent de la situació sanitària de cada illa. Per tant, si es mantenen les bones xifres dels darrers dies, Menorca i Formentera podrien reduir una hora (de les 2.00 a les 6.00 h) la limitació de les reunions socials amb no convivents. Tot i això, a la resta de les illes, previsiblement, es mantindrà la restricció com fins ara, és a dir, de la 1.00 a les 6.00 h.

En aquest sentit, Gómez va remarcar que s'estan complint els pronòstics respecte del descens de la pressió hospitalària a planta, encara que no a les unitats de crítics, on s'espera que a final del mes d'agost vagi baixant en paral·lel al descens de contagis.

El segon acord del Consell de Govern es referirà al pla general de mesures, que inclou el requisit de la vacunació per poder fer determinades activitats. En aquest sentit, la consellera va traslladar l'aposta de l'Executiu per "incrementar la seguretat abans que prohibir" i va apuntar que estan atents a les resolucions dels tribunals d'algunes comunitats autònomes en relació amb aquesta qüestió.

Cal recordar que les Balears varen demanar al govern espanyol una norma unificada que reguli l'ús del certificat covid per part de les diferents regions. Tot i això, la consellera va subratllar que el Govern treballa "en el context actual". "Estam atents a les resolucions i l'Advocacia de la CAIB està estudiant les possibilitats que té la comunitat autònoma per poder utilitzar aquesta eina", va dir.

stats