El Govern assegura que està fent proves a tots els usuaris i professionals de les residències

Armengol ha analitzat amb els consells insulars i els ajuntaments la situació de l'assistència sanitària i sociosanitària a cada illa pel coronavirus

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha analitzat aquest dijous amb els consells insulars i els ajuntaments la situació de l'assistència sanitària i sociosanitària a cada illa pel covid-19, amb especial atenció a l'afectació de la pandèmia sobre les residències de gent gran i persones amb discapacitat. Armengol els ha explicat que, pel que fa als controls sobre les residències, l'Executiu va més enllà de les indicacions del Ministeri de Sanitat i està fent proves de manera progressiva a tots els residents i professionals d'aquests centres, de manera prioritària allà on es registra un cas positiu, ha informat el Govern.

L'Executiu ha assenyalat que de moment ja s'han fet a les residències de Sant Miquel-Oms, Oasis, Bonanova, Elena, Son Ametller, Domusvi Palma, Domusvi Costa d'en Blanes (Mallorca), es Mercadal (Menorca) i Can Blai, Cas Serres i Reina Sofia (Eivissa). 

A més d'això, els ha avançat que el Govern ha fet una comanda de material de protecció en nom dels consells per repartir entre personal dels ajuntaments, com policies locals i altres sectors municipals.

Durant la reunió Armengol també ha recalcat als responsables dels consells i dels ajuntaments que el Govern ja ha començat a fer feina en l'elaboració d'un pla de desconfinament i n'ha encarregat la  coordinació a un grup d'experts sanitaris i econòmics. En aquest sentit, ha avançat que l'epidemiòleg de l'àrea de Salut de Menorca, Maties Torrent, serà l'expert que representarà les Balears en el grup tècnic que assessora el govern espanyol en la proposta de desconfinament.

En tot cas, la presidenta ha reiterat el missatge perquè es mantingui un confinament estricte fins que no deixi d'estar vigent l'estat d'alerta i que s'extremin les mesures de seguretat en la reactivació dels sectors productius no essencials.

A la reunió mantinguda per videoconferència, hi han estat presents la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa; les presidentes del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, i del Consell Insular de Formentera, Alejandra Ferrer, a més del president del Consell Insular d'Eivissa, Vicent Marí. També hi han participat el batle de Palma, José Hila, i el president de la FELIB, Antoni Salas.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF