Societat 30/03/2020

Sis detinguts a les Illes aquest diumenge per incomplir el confinament

Les forces i cossos de seguretat de l'Estat han arrestat quatre persones a Palma, una a Algaida i una altra a Eivissa

Ara Balears
2 min
Un vehicle de la Policia Nacional vigila els carrers de Palma durant l'estat d'alarma.

PalmaLes forces i cossos de seguretat de l'Estat han detingut les darreres hores sis persones a les Balears per incomplir les restriccions de l'estat d'alarma: quatre a Palma, una a Algaida i una altra a Eivissa.

La Policia Local d'Algaida, amb el suport de la Guàrdia Civil, va detenir aquest diumenge un jove de 27 anys per resistència i desobediència. L'arrestat no va fer cas dels requeriments dels agents quan va ser identificat a l'interior d'un vehicle. El jove va reaccionar de manera agressiva i amb insults, per la qual cosa va ser detingut.

Per altra banda, a Palma, la Policia Nacional va detenir quatre homes. Un d'ells és un jove de 24 anys que passejava per la via pública i, quan va veure els agents, es va amagar en uns arbusts. El ciutadà, que no va poder justificar la seva presència al carrer, va empènyer un policia i va intentar fugir, però va ser interceptat pels agents.

De la mateixa manera, va detenir un altre jove de 22 anys, per actuar amb una actitud molt agressiva a l'estació Intermodal de Palma. Quan els agents li varen demanar que tornàs a casa, el jove s'hi va negar i va ser arrestat. El darrer detingut a Palma va ser un home de 34 anys que es trobava a la via pública a l'Arenal. Es tracta d'una persona molt coneguda per la policia, ja que els dies 16, 18, 26 i 27 de març ja el va identificar. De fet, divendres passat li varen aixecar una acta administrativa per desobediència.

També es va detenir un home de 34 anys perquè caminava pel carrer amb la seva parella sense causa justificada. L'home va intentar gravar amb el seu telèfon mòbil els policies i no va fer cas dels requeriments, per la qual cosa va ser detingut per desobediència reiterada.

A Eivissa, la Policia Nacional va arrestar un home de 61 anys per estar a la via pública en estat d'embriaguesa. El dia anterior, els agents ja havien localitzat l'home al carrer sense justificació.

Per altra banda, els controls a ports, aeroports i carreteres de les Illes continuen aquest dilluns. L'aeroport de Palma va registrar aquest diumenge l'arribada de 243 passatgers, mentre que 411 varen sortir de Mallorca en els 19 vols que varen operar, segons dades de la Guàrdia Civil. L'aeròdrom d'Eivissa va rebre 69 passatgers en tres vols d'entrada i 175 varen abandonar l'illa en tres vols de sortida. A l'aeroport de Menorca es varen comptabilitzar 20 persones que varen arribar i 30 que se n'anaren de l'illa.

stats