Societat 03/04/2020

El Col·legi de Farmacèutics i la Creu Roja entregaran medicaments a domicili a la gent gran més vulnerable

Es podran beneficiar d'aquest servei les persones amb problemes de mobilitat o dependents

Ara Balears
2 min
Voluntaris de Creu Roja / ISAAC BUJ

PalmaAmb la finalitat d'assegurar la continuïtat dels tractaments i com a mesura excepcional per fer front al coronavirus, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i la Creu Roja han informat que entregaran a domicili medicaments i productes sanitaris a les persones grans que no poden accedir a la farmàcia, cosa que evitarà desplaçaments i risc de contagi.

Les dues entitats han assenyalat que d'aquest servei podran beneficiar-se'n les persones grans dependents, amb problemes de mobilitat, amb símptomes d'infecció, en situació de quarantena domiciliària i també aquells pacients crònics amb malalties respiratòries, diabètics i amb malalties cardiovasculars. Els usuaris que compleixin aquest perfil podran sol·licitar el servei contactant telefònicament amb la seva farmàcia. Una vegada rebuda la petició i valorada per l'oficina de farmàcia, s'activarà l'equip de la Creu Roja encarregat de la distribució.

L'objectiu d'aquest acord és que totes les persones afectades de manera especial per aquesta situació d'alerta puguin tenir accés a la seva medicació sense haver de sortir de ca seva durant l'estat d'alarma. Per a això, les oficines de farmàcia tindran la col·laboració de la Creu Roja, en una iniciativa conjunta que s'emmarca en el Pla Creu Roja Respon enfront del covid-19 i el Consell General de Col·legis Oficials de Farmacèutics d'Espanya.

El president del Col·legi de Farmacèutics de les Illes Balears, Antoni Real, ha manifestat que "es tracta d'un acord amb un marcat caràcter social i sanitari que feim en un moment d'emergència sanitària sense precedents, amb el qual volem evitar una major transmissió del virus, facilitant l'accés als medicaments sense sortir de les llars a les persones grans més vulnerables en aquesta crisi".

Per la seva banda, el president de la Creu Roja Illes Balears, Antoni Barceló, ha destacat que "és molt important per a la nostra organització tenir aliats com el Col·legi de Farmacèutics, perquè això ens permet adaptar la nostra resposta a aquest nou context i poder fer front a aquesta crisi social i sanitària amb més recursos".

L'acord conté un procediment de lliurament de medicaments als domicilis de persones en circumstàncies concretes, amb la directa intervenció i supervisió del professional farmacèutic en el cas de no poder-se desplaçar personalment a fer el lliurament. Les dues entitats han explicat que és un sistema absolutament excepcional i únicament justificat per l'estat d'alarma.

stats