Dos estudis analitzaran el grau de contagi del coronavirus a les Illes

El Ministeri té previst fer-ne un abans del 26 d'abril i el Govern balear, una vegada hagi començat el desconfinament

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha informat que el Ministeri de Sanitat té previst començar la setmana que ve l'estudi de prevalença zero per saber quin és el grau de contagi a les Illes. Posteriorment, una vegada el desconfinament hagi començat, el Govern balear farà també un estudi per veure quin és el nivell de penetració del patogen en la població de les Illes.

Gómez ha explicat que, en principi, l'estudi del Ministeri s'adreça a 64.000 persones de tot l'Estat. I que a l'arxipèlag balear arribaria a unes 1.400 persones. "Es poden ampliar", ha dit Gómez, ja que als territoris insulars el que li passa a la població és molt diferent.

En relació amb l'estudi que farà el Govern balear, Gómez ha aclarit que " seria per a més endavant, quan el desconfinament ja hauria començat". Per la seva banda, Javier Arranz, portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses ha recordat que només entre un 15% o un 20% de la població desenvolupa símptomes que necessiten atenció mèdica, mentre que un 80% és asimptomàtic o té símptomes molt lleus, un fet que Arranz ha destacat com a positiu, ja que "si han estat en contacte amb el virus hi tenen un cert grau d’immunitat."

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF