Societat 17/02/2021

Convoquen ajudes de 20,7 milions d'euros per instal·lar plaques fotovoltaiques

Segons el vicepresident Juan Pedro Yllanes, aquesta nova convocatòria implicarà una passa important cap a la transició energètica de les Illes i "generarà llocs de feina estables i de qualitat"

ARA BALEARS
2 min
Presentació de la segona edició del programa Solbal.

PalmaLa Vicepresidència de Transició Energètica ha obert la segona línia d'ajudes Sobal, dotada amb 20,7 milions d'euros, per dur a terme projectes d'energia fotovoltaica. Segons ha explicat l'agència Efe, el vicepresident Juan Pedro Yllanes ha assegurat que l'objectiu d'aquesta nova acció és "continuar fent passes cap a unes illes cent per cent netes d'energia contaminant".

Durant una roda de premsa, Yllanes ha destacat que aquesta línia que han habilitat és una reivindicació del sector perquè les singularitats derivades de la insularitat fan que ho tinguin més complicat per competir en les convocatòries estatals.

Segons el director general de l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi de l'Energia a Espanya (IDAE), Joan Groizard, aquesta nova convocatòria se suma als 40 milions del primer programa Solbal, que va suposar una concessió d'ajudes per a 55 projectes d'energies renovables que han permès que el 2020 es posassin en marxa "els primers parcs fotovoltaics a les Illes". La convocatòria d'aquestes ajudes estarà oberta fins dia 24 de març i se centrarà en els projectes petits, només de menys de 20 hectàrees, i donarà prioritat als projectes de sostres, aparcaments i marquesines.

Segons Yllanes, aquesta nova ajuda implicarà una passa important cap a la transició energètica de les Illes i "generarà llocs de feina estables i de qualitat". Per la seva banda, Groizard ha recordat que, a més del segon programa Solbal, el Govern ha reservat 230 milions d'euros que estaran dirigits específicament a projectes de transició energètica i de renovables a les Balears.

Aquesta segona edició del programa Sobal incrementarà l’aportació d’energies renovables a la combinació energètica de les Illes fins al voltant del 15 per cent, quan fa dos anys només s’arribava al 2 per cent. De fet, permetrà l’entrada d’un mínim de 120 MW de potència d’energia renovable entre els anys 2021 i 2022, i ajudarà a eliminar més de 65.000 tones d’equivalent de CO2 l’any, per contribuir, alhora, a la lluita contra el canvi climàtic. 

stats