Societat 30/06/2019

La convocatòria extraordinària de les EBAU es durà a terme del 9 a l'11 de juliol a les Balears

Dotze comunitats de l'Estat avancen la repesca de les proves, que abans es feia al setembre

Ara Balears
2 min
Inadmès el recurs del Círculo per la Selectivitat

PalmaL'alumnat que vulgui accedir a la Universitat el curs que i no hagi aprovat l'Avaluació de Batxillerat per a l'Accés a la Universitat (EBAU) podra tornar-se a examinar els dies 9, 10 i 11 de juliol a les Balears, segons ha informat Efe. Juntament amb les Illes, dotze comunitats autònomes més han avançat les proves, que fins fa uns anys es feien al setembre.

Els primers a presentar-se a la repesca seran els alumnes de Castella-la Manxa, aquest dilluns, 1 de juliol. Els asturians, valencians i madrilenys seran els següents, aquests dimarts, dia 2. A partir de dimecres 3, es podran tornar a presentar als exàmens els estudiants de Castella i Lleó, Canàries, la Rioja i el País Basc; i a partir del 4, els de Cantàbria.

Les comunitats d'Extremadura, Balears i Galícia seran les darreres a convocar aquestes segones EBAU, des de dia 9 les dues primeres i a partir del 10 la darrera. Les úniques que continuen duent a terme la convocatòria extraordinària a final de setembre són Andalusia, Aragó, Catalunya i Múrcia. Navarra, per part seva, les ha fetes al juny.

Les proves duren un màxim de quatre dies i a les comunitats amb llengua cooficials fins a cinc. Són obligatoris els exàmens sobre les assignatures d'Història, Llengua Castellana i Literatura, Llengua Estrangera i la mateixa troncal de la modalitat escollida, que depèn de la branca del Batxillerat cursat.

Reclamen una prova igual per a tothom

El passat mes de maig cinc estudiants van dur al Ministeri d'Educació 180.000 firmes per posar fi a la "injusta" EBAU, perquè és diferent segons cada comunitat. El fet que les preguntes dels exàmens i la manera de corregir, per exemple, les faltes d'ortografia, siguin diferents ha portat molts estudiants a mobilitzar-se per demanar una prova igual per a tothom i evitar, segons diuen, que hi hagi més facilitats per aconseguir millor nota en algunes comunitats.

La titular del Ministeri d'Educació, Isabel Celaá, sosté que l'EBAU "funciona". Tot i això, es crearà un grup d'experts per analitzar si existeixen realment diferències i s'intentarà harmonitzar la manera de corregir les proves.

stats