Els organitzadors de la consulta sobre la monarquia a Artà recorren contra el veto de la Junta Electoral

Les entitats al·leguen que la iniciativa és constitucional perquè l'emparen els drets de reunió i llibertat d'expressió

Alternativa per Artà i Unió Independents d'Artà han presentat aquest dijous un recurs davant la Junta Electoral de Balears per tombar la negativa de la Junta Electoral de Manacor de dur a terme la consulta popular en què la gent podrà triar entre monarquia o república com a model d'estat.

L'escrit judicial al qual ha pogut tenir accés aquest diari exposa que "aquest acte ha esta convocat per entitats d'Artà no concurrents al procés d'eleccions generals convocat per al dia 28 d'abril de 2019 (art 50.4 LOREG). D'altra banda, "l'objecte de la consulta és manifestament aliè al procés electoral municipal". 

Alhora, el recurs assenyala que l'activitat descrit com una "consulta ciutadana simbòlica" no té res a veure "amb els actes de publicitat o propaganda electoral". Finalment, assegura que la consulta és constitucional perquè l'emparen els drets formulats de reunió (art. 21CE) i llibertat d'expressió (art. 20CE)  

La proposta dels convocats és dur a terme la consulta dia 7, de 10 a 14 h a la plaça del Teatre amb una taula i una urna.

Cal recordar que la Junta Electoral va acceptar dimarts 26 de març el recurs per dur a terme la consulta sobre monarquia o república a Valldemossa. En el cas d'Artà, no hi havia recurs perquè l'Ajuntament no havia rebut cap notificació oficial fins ara.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF