Els controladors de passaports de l'aeroport de Palma arriben a un acord amb Acciona i desconvoquen la vaga

Els treballadors han mantingut les aturades durant els darrers onze dies

Els representants del comitè d'empresa dels controladors de passaports de l'aeroport de Palma i Acciona han arribat aquest dimecres a un acord en el conflicte laboral que mantenien ambdues part i que ha dut els treballadors a mantenir una vaga durant els darrers onze dies.

L'acord s'ha assolit després d'una llarga negociació, la qual ha estat moderada des de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball. La solució s'ha trobat després de moltes hores de negociació, que han permès anar aproximant posicions; consegüentment, la vaga que mantenien els treballadors ha quedat desconvocada.

A més dels acords bilaterals entre l'empresa i els treballadors, el conseller de Treball, Iago Negueruela, ha anunciat que el Govern es compromet a convocar "una comissió entre totes les parts, amb la finalitat de promoure un acord marc laboral o un conveni provincial en l'àmbit dels serveis auxiliars en l'entorn d'ajuda al control de passaports". Si altres empreses s'adhereixen a aquest acord, s'ampliarà l'acord a l'àmbit de serveis auxiliars en entorns aeroportuaris o altres centres de transport, tot vinculat al territori de les Illes Balears.

Negueruela ha manifestat satisfacció per l'acord assolit, que demostra "un exercici de responsabilitat tant per part dels representants dels treballadors i els sindicats que els representen com per part de l'empresa".

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF