"La violència masclista és evitable i es pot prevenir"

Les XI Jornades de psicologia contra la violència de gènere se celebraran el 22 i el 23 de novembre a Es Baluard

"La violència masclista és evitable i es pot prevenir". Així ho ha afirmat la coordinadora de l'Àrea d'Igualtat i Gènere del Consell General de Psicologia d'Espanya, Rosa María Álvarez Prada, en la presentació de les XI Jornades de psicologia de violència de gènere, que se celebraran a Es Baluard de Palma els pròxims dies 22 i 23 de novembre. En el discurs, Álvarez també ha denunciat que "la violència de gènere és la manifestació més extrema d'una societat masclista" però que aquests actes es poden "evitar i prevenir". 

Álvarez ha explicat que en aquesta edició la trobada estatal se centrarà per primera vegada en el debat professional a analitzar la realitat i l'impacte de les violències masclistes en 'Dones en situació d'especial vulnerabilitat: immigració, diversitat funcional, majors, prostitució i tracta, diversitat sexual, addiccions i salut mental'.

 

L'objectiu és visibilitzar la vulnerabilitat dels col·lectius de dones que sofreixen exclusió, estigmatització, incomunicació i, fins i tot, doble i triple discriminació per les seves especials circumstàncies, la qual cosa les situa en una posició de més risc amb relació a les conductes de violència, ha explicat Álvarez Prada.

A l'acta de presentació també hi han acudit la vicedegana del Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears, María José Martínez, i la vocal de Psicologia i Igualtat i Gènere del COPIB, Ana Maria Madrid. Les tres dones han destacat la importància que aquesta trobada per abordar la psicologia contra la violència masclista es dugui a terme a les Balears, ja que és la comunitat de l'Estat amb més víctimes de violència de gènere per cada 10.000 dones, segons les dades publicades pel Poder Judicial.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF