Societat 23/11/2021

Salut notifica 235 contagis nous de covid-19 en un dia a les Illes, la xifra més alta des de l'agost

Continuen pujant els casos actius, però baixen de manera lleugera les hospitalitzacions

ARA Balears
1 min
Gent caminant pel centre de Palma.

PalmaLa Conselleria de Salut ha comunicat cinc morts més i 235 contagis nous de covid-19 en un dia a les Illes, la xifra més alta des de l'agost. A més, el nombre de casos actius continua pujant a l'Arxipèlag. En aquests moments, un total de 2.238 persones tenen el contagi actiu (94 més que aquest dilluns). Amb tot, la pressió hospitalària es manté estable i en situació de risc baix. Ara hi ha 24 pacients a l'UCI (tres menys que ahir), una xifra que suposa una ocupació per covid-19 d'un 7%, mentre que a planta hi ha 66 persones ingressades (cinc menys que aquest dilluns).

Amb tot, Salut ha informat que 105 residents a les Balears han rebut l'alta epidemiològica en les darreres 24 hores. La xifra total de casos detectats a l'Arxipèlag des de l'inici de la pandèmia s'eleva fins a 104.053, mentre que 100.796 illencs ja han superat la malaltia. El nombre de defuncions és de 1.019. Atenció Primària atén en aquests moments un total de 2.414 casos, 70 més que ahir. Amb tot, la taxa de positivitat s'ha situat en un 5,5%, lleugerament més baixa que la d'aquest dilluns (6,1%).

La Conselleria ha informat que hi ha dos positius actius confirmats entre usuaris de residències de gent gran de les Illes. Així mateix, hi ha dos treballadors amb diagnòstic confirmat i actiu en diferents residències.

Tot i l'augment de contagis, el Govern continua sense plantejar tornar a aplicar restriccions per Nadal per frenar l'increment de casos de coronavirus. En aquest sentit, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha defensat aquest dimarts al Parlament que ja hi ha mesures suficients, però ha fet una crida a la gent que encara no s'ha vacunat.

stats