Societat 19/07/2021

Continua augmentant la pressió hospitalària a les Illes Balears

La xifra d'illencs immunitzats contra el coronavirus s'eleva al 53,2%

ARA Balears
1 min
Proves al laboratori de Son Espases

PalmaLa xifra de nous contagis detectats a les Illes Balears descendeix progressivament, però la pressió hospitalària continua augmentant. Aquest dilluns la Conselleria de Salut de l'Arxipèlag ha informat que 19 pacients més han ingressat als hospitals de les Balears a causa del covid-19, dos dels quals es troben a la Unitat de Cures Intensives. Actualment, un 11% dels llits de les UCI dels centres hospitalaris de l'Arxipèlag està ocupat. A més, la taxa de positivitat s'eleva fins a l'11,39% i la xifra total dels illencs atesos pel Servei de Salut és de 7.280.

La Conselleria ha informat que en les darreres 24 hores s'han detectat un total de 493 nous contagis, 137 menys que aquest diumenge. Des de l'inici de la pandèmia s'han detectat a la Comunitat Autònoma 70.682 casos de coronavirus. A més, a través d'un comunicat, Salut ha informat aquest dilluns que s'ha notificat al Ministeri de Sanitat una nova defunció a causa del coronavirus. Així, la xifra d'illencs que han mort a l'Arxipèlag a causa de la malaltia s'eleva a 847.

Pel que fa a la vacunació, fins aquest diumenge 691.696 illencs (un 66,8% de la població diana) han rebut, com a mínim, una dosi de la vacuna, mentre que 550.852 (el 53,2% de la població diana) ja han completat la pauta i estan immunitzats contra el coronavirus. Des de l'inici de la campanya de vacunació a l'Arxipèlag s'han administrat un total d'1.176.609 dosis de la vacuna contra l'Arxipèlag.

En aquest sentit, la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha assegurat aquest dilluns que "d'aquí a poques setmanes s'aconseguirà l'anhelada immunitat de grup a l'Arxipèlag". Tot i això, Armengol ha reclamat a la població "responsabilitat" i que eviti les aglomeracions, els excessos i les botellades per tal de frenar l'expansió del coronavirus a l'Arxipèlag.

stats