117 nous contagis de covid-19 a les Balears, la segona xifra més alta des de l'inici de la pandèmia

Salut també ha informat que no hi ha hagut cap nova defunció i que 55 persones més han superat la malaltia  

Salut ha confirmat que hi ha 117 nous contagis, cap nova defunció i 55 persones més que han superat la malaltia. La xifra de nous casos és la segona més alta registrada des del principis de la pandèmia. La més alta es va produir també aquesta setmana, amb 128 nous infectats. Les dades d'aquest divendres signifiquen que a les Illes hi ha 657 casos actius de SARS-CoV-2, 62 més que ahir dijous. El total acumulat són 3.158 casos a la Comunitat que han donat positiu en les proves de coronavirus, 2.271 pacients que s'han recuperat i 230 persones que han perdut la vida.

D'altra banda, Salut informa que hi ha 885 persones ateses per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes, hi ha 101 casos en atenció hospitalària (10 a l’UCI) i 784 a primària. Entre aquests casos s’inclouen també persones amb infecció per covid-19 superada.

Per illes, a Mallorca hi ha 96 persones hospitalitzades (46 de les quals per causes socials, no clíniques) i 9 de les quals es troben en unitats de cures intensives. 744 persones són seguides en el domicili per part del servei d’atenció primària. A Menorca no hi ha cap persona ingressada a l’hospital Mateu Orfila i 20 són ateses en el domicili per part de primària. A Eivissa són 5 les persones hospitalitzades (2 per motius socials i 1 a l'UCI). A més, 19 casos confirmats són seguits a Eivissa en el domicili amb atenció per part dels seus centres de salut i 1 a Formentera.

Les Illes tripliquen en dues setmanes la incidència de contagi del covid-19

Pel que fa als professionals sanitaris, durant la darrera setmana s'han duplicat els casos que hi ha actius, ja que s'ha passat de 10 fins als 22 d'aquest divendres (21 a Mallorca i un a Menorca). A més, hi ha 120 treballadors que estan sota vigilància, un 76% més que fa una setmana, i des de l'inici de la pandèmia s’han notificat 387 casos entre el personal sanitari. 

Així mateix, han notificat que els laboratoris dels hospitals públics de la Comunitat han fet 202.470 proves (159.161 PCR, 10.817 tests ràpids d’anticossos i 32.492 serologies).

Un nou cas d'un treballador d'una residència de gent gran

Quant a la situació a les residències de gent gran, els centres han notificat un nou cas d’un treballador, que se suma al que ja s’havia comunicat dies enrere. Per tant, ara mateix hi ha dos treballadors amb contagi actiu (de dues residències diferents) i dos usuaris d’altres centres, que estan ingressats. A les residències per a persones amb discapacitat no n'hi ha cap cas actiu.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF