Societat 10/06/2013

5 consells per afrontar amb èxit la selectivitat

És important dormir bé el dia abans i portar tot el material

Ara
2 min

BarcelonaAquest dimarts comencen les proves de selectivitat, on s'examinaran 3.735 estudiants de Balears, i duraran fins dijous. Però preparar-se bé per fer un examen no és només haver estudiat moltes hores, sinó fer-ho amb les condicions òptimes. Cal tenir en compte una sèrie de consells per ampliar al màxim les possibilitats d'obtenir una bona qualificació.

-Dormir bé. El dia abans d'un examen s'ha d'haver descansat i dormit un mínim de 7 hores, per poder estar concentrat al màxim l'endemà. No és recomanable quedar-se tota la nit estudiant perquè pot ser contraproduent i provocar falta de concentració i memòria l'endemà.

-El material a punt. És obligatori per entrar a les aules d'examen presentar el DNI (o documents equivalents) i el full de matrícula. A més, determinades assignatures requereixen material complementari, com en el cas de dibuix artístic, disseny, cultura audiovisual, dibuix tècnic, tecnologia, ciències de la terra i el medi ambient, grec i llatí. Tampoc s'han d'oblidar uns quants bolígrafs. Convé deixar-ho ben preparat amb antel·lació per no oblidar res.

-Puntualitat. Encara que el lloc ja sigui conegut, és convenient assegurar-se de les aules on hi ha les examinacions i arribar-hi a temps. A vegades, la quantitat de gent que s'ha d'identificar pot comportar una estona i agafar temps de l'examen. És millor arribar més d'hora que tard, especialment el primer dia.

-Llegir i calcular el temps. La majoria d'exàmens permeten escollir entre dues o més opcions. Cal llegir-les totes amb atenció abans d'optar per una o altra perquè a vegades, la que sembla més fàcil acaba resultant més complicada. També és important llegir bé cada una de les preguntes i calcular el temps total per fer l'examen. Mai es pot dedicar massa estona a una pregunta si encara en falten per respondre.

-Bon redactat. les faltes d'ortografia o de sintaxi poden baixar punts de l'examen. És important argumentar les respostes i incloure-hi exemples que ho aclareixin. També s'ha de tenir en compte escriure amb una lletra clara i entenedora per evitar confusions o malinterpretacions per part dels examinadors.

stats