La Conselleria d'Educació vol ampliar els centres integrats d'FP

Són centres que, a més de Formació Professional, ofereixen formació per a treballadors en actiu i desocupats

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, s’ha reunit aquest dimecres amb els directors dels centres integrats d’FP (CIFP) de les Illes Balears, uns centres adreçats no només a l'alumnat d'FP, sinó també a formar treballadors en actiu i desocupats. Baos ha destacat que la Conselleria d'Educació té “la intenció d’augmentar el nombre d’aquests centres, com es va establir al Pla Integral d'FP, per adaptar l’oferta a la realitat socioeducativa i empresarial de les Balears”.

Els CIFP imparteixen les ofertes formatives associades al Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, que condueixen a l'obtenció de títols de Formació Professional i certificats de professionalitat. Això suposa que, al marge d'impartir els ensenyaments propis de la Formació Professional inicial que tenen lloc als centres educatius, els CIFP poden oferir altres modalitats de formació per a l’ocupació adreçades a treballadors en actiu i treballadors desocupats.

La reunió feta amb motiu de l'inici de curs d'FP, que serà dilluns 23 de setembre, ha tractat de la necessitat de millorar la coordinació entre Treball i Educació en allò que afecta aquests centres educatius. “Aquesta és una qüestió que ens han plantejat tots els centres integrats i en la qual ja estam treballant”, ha explicat el director general d’FP i Ensenyaments Artístics Superiors.

Vuit centres integrats de Formació Professional a les Illes Balears

En l’actualitat, funcionen vuit centres integrats de Formació Professional a les Illes Balears. A Mallorca n'hi ha sis: CIFP Son Llebre (Marratxí), CIFP Nauticopesquer (Palma), CIFP Juníper Serra (Palma), CIFP Francesc de Borja Moll (Palma), CIFP Pau Casesnoves (Inca) i CIFP Joan Taix (sa Pobla). A Eivissa, a Santa Eulària des Riu, el CIFP Can Marines, i a Menorca, a Maó, el CIFP Centre de la Mar. Cal destacar que dos d’aquests centres recentment han estat reconeguts com a Centres de Referència Nacional pel Ministeri:el CIFP Son Llebre, per a la família dels Serveis Socioculturals a l’àrea d’Atenció Social, i el CIFP Centre de la Mar, a l’àrea de Transport i Manteniment de Vehicles Nàutics.

Una de les prioritats de la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca i que figura al Pla Integral de Formació Professional és potenciar la xarxa de centres integrats de Formació Professional, de manera que s’avanci cap a un sistema de centres especialitzats sectorialment i amb cobertura territorial.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF