La Conselleria de Serveis Socials assumeix la gestió de 60 noves places de salut mental

Han estat cedides per l'Institut Balear de l'Habitatge, l'Ibavi, i concertades amb les entitats socials Es Garrover i Gira-sol

Des de l'1 març, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació assumeix la gestió de 60 noves places d'habitatge supervisat per a persones amb diagnòstic de salut mental. Es tracta d'un servei que fins aquesta data gestionava la Conselleria de Salut. Són places que han estat cedides per l'Institut Balear de l'Habitatge, l'Ibavi, ubicades a Palma i a Inca, concertades amb les entitats socials Es Garrover i Gira-sol. 

L'assumpció de la gestió d'aquests habitatges per part de Serveis Socials i Cooperació segueix el mandat de l'acord del Consell de Govern del 9 de novembre de 2018. El motiu del traspàs, en el qual s'ha estat treballant de manera coordinada des de fa sis mesos, respon a la necessitat de cohesionar i unificar l'atenció en habitatges de les persones amb diagnòstic de salut mental a les Illes Balears. 

Les dues conselleries tenen clar que la substitució de la llar de les persones és una competència de Serveis Socials i per això s'ha decidit fer efectiu el traspàs de la gestió, un canvi que ja havia quedat reflectit en els pressupostos de l'any 2019.

Els treballadors de Salut i Consum ja han estat reubicats en altres serveis de la Conselleria, i els usuaris dels habitatges han estat informats d'aquest procés, que no suposarà cap canvi en el servei de què disposen.

Amb l'assumpció d'aquestes noves places, la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació gestiona de manera directa o concertada amb les entitats socials 92 places d'habitatge supervisat, 81 places de suport a l'habitatge, 85 places del servei d'acompanyament i 271 places en centres ocupacionals.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF