Societat 17/03/2021

El conseller d'Educació sobre la suspensió d'AstraZeneca: "No és per estar tan preocupat"

Martí March demana "no crear més alarma social perquè els casos en què hi ha hagut trombosis són mínims"

1 min
Martí March en una imatge d'arxiu.

PalmaEl conseller d'Educació del Govern balear, Martí March, ha manifestat aquest dimecres en declaracions als mitjans que tot i que compren "la crispació" dels docents davant la suspensió de la vacunació massiva d'AstraZeneca, "no és per estar tan preocupat". Així, March ha demanat "no crear més alarma social perquè els casos en què hi ha hagut trombosis són mínims".

Sobre la "transparència" que reclamen els docents, el conseller ha advertit que donaran "la informació que toqui" en els espais que té la comunitat educativa, que són "o bé les meses sectorials o bé la comissió paritària, en què hi ha Salut i Educació". En qualsevol cas, ha recordat que la decisió d'aturar la vacunació amb AstraZeneca, "és del govern d'Espanya" i que té "un abast europeu".

També amb relació a la campanya de vacunació, la consellera de Salut ha indicat en una compareixença compartida amb Martí March que el Govern preveu "recuperar la vacunació en un temps prudent" si l'Agència Europea del Medicament fa una valoració positiva del vaccí d'AstraZeneca. En cas que sigui així, Gómez espera que el govern espanyol es posicioni a favor de continuar utilitzant-la.

La titular de Salut també ha informat que gairebé la meitat dels docents ja han rebut la vacuna, "uns 12.800" en total, als quals s'ha adreçat per "donar tranquil·litat". Sobre això, ha indicat que "les complicacions que s'han vist són poc freqüents" i que "és molt pitjor transmetre la malaltia". Així mateix, ha apuntat que "una gran part dels [professors] que no s'han vacunat encara és perquè són majors de 55 anys".

Curs 2021-2022

Quant a la previsió pel curs 2021-2022, el conseller d'Educació ha avançat que "no serà l'escenari B, que és el que tenim actualment, però serà un escenari amb mesures de control". "Esperam que hi hagi una situació més normal que la que hem viscut aquest curs", ha dit March, el qual ha advertit que "moltes mesures s'hi hauran de mantenir, com les mascaretes i les distàncies".

stats