Societat 29/12/2020

El Consell de Menorca reclama als mitjans que no posin la seva illa en el mateix sac que Mallorca per parlar del covid-19

La institució subratlla que els territoris insulars són independents pel que fa a l'afectació de la pandèmia

Maria Llull
1 min
Una dona amb mascareta

PalmaEl Consell de Menorca –presidit per la socialista Susana Mora– ha emès un comunicat aquest dimarts reclamant als mitjans de comunicació que no posin la seva illa en el mateix sac que Mallorca quan parlin de la pandèmia de coronavirus. Segons ha assenyalat la institució insular, "les generalitzacions poden induir a malentesos", perquè la situació sanitària de Menorca és "molt diferent de la de Mallorca".

"La nostra comunitat autònoma està integrada per quatre territoris ben diferenciats geogràficament i, per tant, també independents pel que fa a l'afectació de la pandèmia. Per aquest motiu, és lògic que els indicadors sanitaris també siguin diferents i és important que es respecti aquesta diferència", diu el comunicat del Consell menorquí, on també es recorden les xifres de Menorca del 28 de desembre: 4 positius, 5 ingressos actius a planta, 2 a UCI i 102 malalts atesos per Atenció Primària. La institució insular subratlla que són "unes dades molt diferents de les de Mallorca, amb 303 positius, 327 ingressos en planta actius, 75 a UCI i 6.639 a Atenció Primària".

Amb aquest argument, el Consell de Menorca ha reclamat als mitjans de comunicació que "tinguin en compte aquest important matís a l'hora d'explicar la situació de la pandèmia als seus informatius". El motiu per demanar aquest tractament diferenciat en les informacions sobre la pandèmia és que "la situació del sector turístic és molt delicada" i "generalitzar pot induir a un greu error que generi en els viatgers una distorsió de la situació real que viu la nostra illa".

Per tots aquests motius, el Consell menorquí ha demanat als mitjans que, en lloc de referir-se a les xifres conjuntes de les Balears per informar sobre la pandèmia, "emprin les dades que el Govern presenta disgregades per illes".

stats