Societat 09/11/2020

El Consell de Mallorca contractarà 20 monitors per a la gestió del covid-19 als clubs de gent gran

Ara, estan preparant plans de contingència amb associacions i empreses del sector per obrir amb seguretat "quan la situació epidemiològica ho permeti"

Ara Balears
1 min
La consellera insular de Presidència, Teresa Suárez.

PalmaEl Consell de Mallorca es prepara per a l'obertura dels clubs de la tercera edat per quan "la situació epidemiològica ho permeti". Per ara, estan fent feina juntament amb les associacions de gent gran i les empreses socioculturals en els plans de contingència per prevenir contagis de coronavirus, que preveuen tenir enllestits a principi de desembre.

A més, han anunciat que contractaran 20 monitors de l'àmbit sociocultural i els formaran juntament amb Salut perquè facin de figura referent quant a les qüestions relacionades amb el covid-19. Aquests estaran amb contacte amb una persona escollida per les associacions que també s'encarregarà de les accions relacionades amb la pandèmia.

Segons ha informat la consellera insular de Presidència, Teresa Suárez, l'acció implicarà una inversió de 30.000 euros. Suárez ha explicat que tota la logística d'organització estarà llesta "abans dels dos mesos que hi havia en previsió" i ha expressat la voluntat d'obrir "com més aviat millor i amb les màximes garanties de seguretat".

A més, la consellera ha assegurat que durant aquests mesos en què els clubs han estan tancats ha estat en contacte amb associacions i empreses, i n'ha remarcat el paper: "De socialització, d'acompanyament i de manteniment de l'activitat física necessària i beneficiosa per a la gent gran".

stats