El Consell de Mallorca organitza un cicle d'activitats sobre educació ambiental i gestió de residus

Els esdeveniments es duran a terme al centre cultural de la Misericòrdia de Palma entre el 21 i el 29 de novembre

El Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca ha presentat aquest dissabte el programa d'activitats que ha preparat amb motiu de la Setmana europea de la prevenció de residus, que tindrà lloc entre els dies 21 i 29 de novembre al centre cultural de la Misericòrdia de Palma. El cicle té com a fil conductor l'educació ambiental i la gestió dels residus.

La institució insular ha explicat en un comunicat que el programa es basa en cinc eixos: el malbaratament alimentari, la reducció de residus d'envasos d'un sol ús, la compravenda responsable, la gran oportunitat que representa la matèria orgànica i la possibilitat que els residus es converteixin en un nou recurs.

A les Balears només es recicla un de cada quatre envasos

Per al públic infantil s'han organitzat contacontes, obres de teatre i tallers infantils, mentre que els adults podran assistir a diverses conferències i una mostra de cuina en directe. Per poder participar en les activitats, és necessari fer la inscripció prèvia al correu electrònic aina@gram.cat o al telèfon 636979418.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha afirmat que "hem de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de reduir al màxim la generació de residus, i cal donar a conèixer els problemes associats a la seva gestió i tractament".

D'altra banda, la directora insular de Residus, Patrícia Arbona, ha destacat que la ciutadania ha de tenir més informació i coneixements sobre la gestió dels residus a l'illa perquè se sensibilitzi i s'impliqui en la prevenció i la reducció.

EDICIÓ PAPER 05/12/2020

Consultar aquesta edició en PDF