El Consell de Mallorca s'ofereix a atendre els immigrants de l''Open Arms' i l''Ocean Viking'

La institució traslladarà la petició al govern central perquè garanteixi un port segur per a aquests vaixells

El Consell de Mallorca demanarà aquesta setmana al govern central que garanteixi l'accés a un port segur per a l'' Open   Arms' i l'' Ocean  Viking' i s'ha oferit a atendre les necessitats dels immigrants en el cas que arribassin a un dels ports de l'illa.

En una nota de premsa, la institució ha informat aquest dimecres que la seva presidenta, Catalina  Cladera , ha manifestat a través d'una carta a la plataforma Els Balears  Acollim la seva preocupació per la situació de vulnerabilitat de les persones a bord dels vaixells.

Cladera  ha explicat que el Consell sol·licitarà al govern que dugui a terme "les accions que consideri oportunes davant la Unió Europea perquè s'estableixin protocols d'actuació institucionalitzats" per a aquest tipus de situacions.  "Les institucions han de promoure la defensa dels drets humans i la convivència entre totes les persones, independentment del seu origen", ha conclòs.

Vox critica l'oferta de l'Ajuntament

El portaveu del grup municipal Vox, Fulgencio Coll, ha criticat aquest dimecres que la regidora Sonia Vivas hagi demanat al govern que l'autoritzi a obrir el port de Palma a l''Open Arms'. "De nou, una mostra de bonisme d'un govern d'esquerres que no entén o no vol entendre que acollir un vaixell ple d'immigrants il·legals només provocarà un efecte crida i continuarà donant força a les màfies que estan traficant amb aquests éssers humans i els estan duent a la mort", ha lamentat Coll. 

El portaveu ha assegurat que "als immigrants il·legals cal ajudar-los en origen, als seus propis països, perquè a Espanya i a Europa no hi caben tots", i ha afegit que aquesta situació condueix a una "invasió sense control".

EDICIÓ PAPER 21/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF