Societat 08/04/2021

El Consell de Mallorca negocia un nou conveni de carreteres de 230 milions d'euros

El conveni actual caduca a l'octubre

Catalina Riera
1 min
Una carretera de Mallorca.

PalmaEl Consell de Mallorca negocia un nou conveni de carreteres amb el Ministeri de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana per un valor de 230 milions d'euros. Aquesta és una de les qüestions que s'han tractat en el ple de la institució d'aquest dijous.

Cal recordar que el govern espanyol deu 8,6 milions d'euros al Consell de Mallorca per les carreteres. El conveni actual de 430 milions firmat el 2007 caduca el mes d'octubre d'enguany. Per això, la institució negocia incloure els doblers que queden "per executar en un nou conveni que aposti per infraestructures sostenibles", ha dit la presidenta de la institució, Catalina Cladera.

A més, "no es faran més desdoblaments de carreteres i es descarta el tram cinc del segon cinturó, tal com es va decidir en els Acords de Raixa", ha recordat Cladera. S'aposta per un model de mobilitat més sostenible; per exemple, dins el conveni nou hi haurà actuacions de vies ciclistes, que és una gran demanda. "En aquest sentit, tenim molts de projectes per fer a Mallorca", ha exposat.

stats