Societat 09/05/2020

El Consell de Mallorca posa 20 milions d'euros a la disposició dels ajuntaments perquè puguin fer obres

L'objectiu d'aquestes subvencions és garantir les millores en el municipi

Ara Balears
1 min
Façana del Consell Insular de Mallorca

PalmaEl Consell de Mallorca ha posat 20 milions d'euros a la disposició dels ajuntaments perquè puguin fer obres municipals. Aquesta subvenció s'ha publicat aquest dissabte en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i l'objectiu és garantir les millores en els municipis, indica la institució en una nota.

"Són unes subvencions que donen vida econòmica als ajuntaments i els permeten millorar els municipis. A més, les actuacions que es duran a terme generaran ocupació i reactivaran l'economia local", ha explicat la presidenta del Consell, Catalina Cladera.

Els ajuntaments ja poden presentar el seu projecte; la quantia de la subvenció per a cada entitat local dependrà del nombre d'habitants i nuclis de població. "Com menys habitants, més alt serà l'ajut", s'exposa en el comunicat. Si bé l'Ajuntament de Palma no es podrà beneficiar d'aquestes subvencions, sí que ho faran 52 ajuntaments de l'illa i l'entitat local menor de Palmanyola.

Aquest any la convocatòria és biennal i això "permet als ajuntaments plantejar projectes més grans, ja que disposen del crèdit que serien dues anualitats. Així mateix, si a un consistori encara li queda pressupost després de fer les actuacions inicials, el podrà utilitzar per a un altre projecte", ha afegit el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora.

Com a novetat, enguany es podrà subvencionar la construcció o la reforma de guarderies de 0 a 3 anys, de residències de tercera edat i de centres de dia, d'infraestructures bàsiques i de gran importància.

Aquesta inversió s'emmarca dins el pla Mallorca reacciona, el pla de reactivació econòmica i social de la institució insular per fer front a les conseqüències derivades de la crisi sanitària. Pressupostat en un total de 89 milions d'euros, 40 estan destinats als municipis.

stats