Societat 14/07/2021

El Consell de Mallorca impulsarà el turisme LGTBI i de gent gran

La presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, ha anunciat un acord amb la companyia de viatges World2meet per atreure viatgers espanyols

3 min
La platja de Magaluf.

PalmaEl Consell de Mallorca ha signat un acord amb la companyia de viatges World2meet per fer una campanya la resta del mes de juliol a tot l'Estat per atreure turistes espanyols, segons ha anunciat aquest dijous la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, durant el discurs del Debat de Política General. Es farà sota el lema 'Mallorca quiero descubrirte', i hi haurà ofertes especials d'Iberostar, Riu, Melià i Room Mate, entre altres empreses, per visitar l'illa. El Consell, però, vol afinar més i impulsarà dues iniciatives per captar turisme LGTBI i de gent gran.

Cladera ha explicat que la revista de viatges més llegida pel col·lectiu LGTBI, Shangay Voyager, durà a la portada de juliol un reportatge centrat en l'illa. "Posicionam la marca Mallorca dins un segment turístic amb un gran potencial de desenvolupament", ha afirmat. D'altra banda, el programa Gaudeix Sènior cercarà atreure gent gran per "mantenir actiu el turisme local després de l'estiu, a la vegada que els nostres padrins i padrines gaudeixen d'activitats de lleure i salut".

La presidenta ha recordat que durant la pandèmia ja s'han fet tres edicions del programa Gaudeix l'Illa, que "ens ha permès reactivar l'activitat econòmica. "Unes 30.000 persones han gaudit d’estades i activitats de temps lliure gràcies als bons del Consell, que han donat activitat a més d'una cinquantena d'allotjaments turístics, agències de viatges i altres sectors relacionats, com ara el comerç, l’oci, la restauració, el transport i les activitats esportives", ha comentat Cladera.

Cladera també ha assegurat que el govern insular treballa en plans de promoció i d'incentivació de la demanda per perllongar la temporada amb diferents propostes de patrocini de grans esdeveniments d'abast internacional que "ens permetin afavorir l'activitat turística, l'economia i l'ocupació", una feina que fa conjuntament amb el Govern balear.

Apartaments per a víctimes de violència masclista

Catalina Cladera també ha anunciat que el Consell gestiona la compra d'un edifici d'apartaments per ampliar el servei d'acollida per a les víctimes de delictes masclistes. Fonts de la institució insular han explicat a l'ARA Balears que es preveu la compra de 18 apartaments enguany, però com que s'hauran de reformar encara no se sap quantes places hi haurà. Dependrà de la distribució que se'n faci dins l'edifici. El servei, a més, atendrà altres perfils de víctimes de violència masclista, com ara víctimes de matrimonis forçats, de mutilació genital femenina, d’agressions sexuals, d’explotació sexual i de víctimes de situacions de LGTBIfòbia.

Cladera ha fet valer les polítiques de reforç dels serveis públics que el Pacte ha fet en les dues darreres legislatures afirmant que han "permès a les institucions fer un esforç sense precedents durant la pandèmia per mobilitzar recursos i posar-los a disposició de la ciutadania". També ha destacat l'agilitat de la institució que presideix a l'hora de gestionar els ajuts per als sectors afectats per la pandèmia. "Hem fet un sistema àgil i senzill que ha permès posar, de moment, més de 30 milions d'euros a les butxaques de més de 14.000 empreses i autònoms, que cobren les ajudes quinze dies després de demanar-les", ha dit. També ha recordat l'ajuda als municipis, "per als quals ja hem mobilitzat més de 100 milions d'euros".

D'altra banda, Cladera ha informat que el Consell enguany donarà un impuls definitiu a tres projectes per al cos de bombers: abans de final d'any s'iniciarà la renovació integral del parc de Manacor, es licitaran les obres del nou parc de Santanyí i es començarà a redactar el projecte de Marratxí. La presidenta també s'ha referit a l'inici de la tramitació per establir les zones per a renovables i també a l'estabilització de més de 1.000 places d'interins del Consell i de l'IMAS els pròxims tres anys, gràcies al nou Decret llei estatal de mesures urgents per reduir l'ocupació temporal.

stats