Societat 22/07/2020

El Consell de Mallorca destina 3,5 milions a lluitar contra els efectes del canvi climàtic

Els 53 municipis de l'illa rebran una subvenció per dur a terme plans d’acció per a l’energia sostenible i el clima

Ara Balears
1 min
El pressupost de 2016 estarà condicionat per aquesta inversió. / M. B.

PalmaEl Consell de Mallorca ha aprovat una convocatòria de subvencions per un valor total de 3.500.000 euros per als 53 municipis de Mallorca, perquè duguin a terme actuacions incloses en els plans d'acció per a l'energia sostenible i el clima (PAESC) entre 2020 i 2021. Les accions han de contribuir a l'eficiència energètica, la mitigació dels efectes del canvi climàtic i la reducció d'emissions de gasos contaminants.

La presidenta Catalina Cladera ha exposat durant la roda de premsa posterior al Consell Executiu que és una iniciativa emmarcada en el pla de reactivació social i econòmica de la institució insular: "Teníem molt clar que el pla Mallorca Reacciona havia de refermar aquest tipus d'actuacions i és una bona notícia per als ajuntaments, perquè podran contribuir a la lluita contra el canvi climàtic amb inversions locals i marcar les seves pròpies accions per desenvolupar l'Agenda 2030". Cladera també ha explicat que el repartiment de les ajudes es farà en funció de la població. Així, "els municipis amb menys població rebran la quantia més alta, mentre que els de més població tindran una ajuda menor".

Per la seva banda, el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha recordat que, per al 2030, "els objectius principals del Pacte són una reducció d'un 40% de les emissions de CO2; la implantació del 27% d'energies renovables; la millora del 27% de l'eficiència energètica i accions d'adaptació al canvi climàtic".

stats