Societat 18/02/2021

El Consell de Mallorca destina un milió a organitzadors d'actes i firaires afectats pel covid-19

També podran demanar l'ajuda les empreses que fan esdeveniments esportius, noces i congressos i els venedors ambulants d'alimentació i begudes

1 min
Paradetes al passeig sagrera de Palma.

El Consell de Mallorca ha destinat un un milió d'euros a ajudar empreses que fan esdeveniments esportius, noces, fires, congressos i espectacles a l'aire lliure, però també a firaires, venedors ambulants d'alimentació i begudes i a balnearis afectats per la pandèmia.

La presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, ha anunciat aquest dijous que la nova línia de subvencions es podrà sol·licitar a partir de diumenge a les 9 h a la pàgina web ajutsmallorca.com. Aquests negocis podran demanar un pagament únic de 3.000 euros.

Dissabte també es publicarà la tercera i darrera convocatòria d'ajudes per al sector de la restauració corresponent al pagament de febrer i març per un valor de deu milions d'euros. Els negocis també podran aconseguir 3.000 euros i arribar als 6.000 si el propietari disposa de dos establiments.

El pla de xoc del Consell de Mallorca ha dedicat 20 milions d'ajudes entre Nadal i el primer trimestre d'enguany a la restauració, però en conjunt s'hi han destinat 23,5 milions, sumant-hi les subvencions a gimnasos, escoles de dansa, empreses de distribució majorista i el milió anunciat aquest dijous.

Fins ara la institució insular ha pagat sis milions d'euros de tots els que es destinaran i hi ha hagut 3.700 beneficiaris, la majoria dels quals són de la restauració, però també hi ha 200 gimnasos i 50 empreses de distribució majorista.

stats