El Consell de Mallorca fa una crida a la vaga laboral, de cures, estudiantil i de consum pel 8 de març

L'executiu insular es compromet a integrar plenament la perspectiva de gènere en totes les seves polítiques

L'equip de govern del Consell de Mallorca, juntament amb el Partit Popular, Ciutadans i El Pi, ha participat en un acte previ al Dia de la dona, que se celebra aquest diumenge. En la lectura conjunta del manifest, han fet un repàs de les raons que han portat a celebrar manifestacions i vagues massives laborals de cures, estudiantils i de consum amb motiu del 8 de març, davant les quals mostren "un compromís ferm".

La presidenta del Consell, Catalina Cladera –que ha obert i tancat la lectura–, ha declarat que es comprometen a "integrar plenament la perspectiva de gènere en totes les polítiques insulars", "aportar els mitjans necessaris per promoure la inclusió de totes les persones" o "fer xarxa amb els ajuntaments i altres administracions per construir una Mallorca lliure de violències masclistes", entre altres mesures.

L'Executiu ha donat una especial importància a les feines de cures, a les quals volen donar suport impulsant la corresponsabilitat. A més, pretenen "posar en el centre de les polítiques insulars la vida i la cura de les persones". En aquest sentit, l'equip de govern es compromet també a "promoure el benestar de les dones més grans".

En l'acte també hi han participat la vicepresidenta del Consell de Mallorca, Bel Busquets; la consellera de Podem, Aurora Ribot; la membre del PP Catalina Cirer i la portaveu d'El Pi, Xisca Mora. "És important que les institucions, al costat d'organitzacions feministes i altres entitats, continuem avançant per aconseguir la igualtat de dones i homes", han animat.

El discurs ha recordat les mobilitzacions feministes dels anys 2018 i 2019 viscudes tant a Mallorca com a la resta de l'estat espanyol que varen "omplir places i carrers de dones que feien vaga laboral, de cures, d'estudis i de consum". Així, han recordat, la vaga laboral denuncia "el sostre de vidre, la precarietat laboral i les biaixos en els salaris", entre altres realitats.

"Vaga de cures perquè les dones són les principals sostenidores de vida", "vaga estudiantil perquè les dones són més formades mentre que les feines més bones són per als homes" i vaga de consum perquè el consumisme desmesurat ens mena a posar en perill el planeta", han recordat. Tot això, per "erradicar el masclisme" que, assenyalen, està present "als carrers, les cases, les escoles, els llocs de treball i les institucions".

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF