Societat 27/05/2020

El Consell de Mallorca ha atès un miler de dones per violència masclista durant el confinament

L'executiu insular ha acollit ja 20 persones en situació d'explotació sexual d'ençà que es va declarar l'estat d'alarma

A. T.
2 min
La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i directora insular d’Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach visiten el CID

PalmaEl Centre d'Informació de la Dona (CID) del Consell de Mallorca ha atès d'ençà que es va declarar l'estat d'alarma 925 dones, segons ha informat aquest dimecres la presidenta insular, Catalina Cladera, en una visita a aquestes instal·lacions. Aquest servei ofereix atenció sanitària, jurídica, social i educativa a les víctimes de violència masclista.

Si bé el Consell ha detectat un lleuger augment de l'atenció les darreres quatre setmanes, el nombre de casos s'ha mantingut estable respecte de les xifres anteriors al confinament. En aquest sentit, Cladera ha recordat que el servei es va declarar "essencial", de manera que "l'atenció no s'ha aturat en cap moment" i per això ha agraït la feina feta a tots els professionals que hi treballen.

La presidenta de l'executiu insular ha advertit que encara que "durant el confinament es produeixin més situacions de tensió que poden agreujar la situació de convivència per a moltes dones", a la desescalada "també és molt necessari mantenir l'assessorament". "Amb la tornada a la normalitat, poden tornar també situacions complicades", ha puntualitzat.

A banda d'aquestes atencions, Cladera ha recordat que el Consell de Mallorca, en col·laboració amb el sector hoteler, ha habilitat 23 apartaments més per a víctimes. A hores d'ara, hi ha 39 persones (24 dones i 15 menors) acollides per aquest servei d'habitatge, entre el Casal Ariadna i els nous pisos.

A més, l'ens insular va posar en marxa durant les primeres setmanes de confinament un nou servei pioner a Espanya d'acollida per a dones en situació de prostitució. A través de Metges del Món, una organització que treballa com a nexe entre les usuàries i l'Administració, ja n'han pogut acollir 20, tot i que la capacitat és per a 25 persones.

stats