Societat 10/02/2022

El Consell de Mallorca aprova el reglament d'explotació del servei de gestió de residus sòlids urbans

L'ordenança defineix, entre d'altres, el sistema d'inspecció i de control del servei

ARA Balears
2 min
La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, durant el ple del Consell de Mallorca.

PalmaEl ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous el reglament d'explotació del servei de gestió de residus sòlids urbans de l'illa, que estableix, entre d'altres, el sistema d'inspecció i de control del servei, les condicions que ha de complir el concessionari i les seves relacions amb la institució insular.

Segons ha precisat el Consell de Mallorca en un comunicat, el nou reglament detalla que la concessionària ha de comercialitzar els subproductes obtinguts al servei públic, com ferralla o compost, segons la política de preus aprovada per la institució insular. Així mateix, ha destacat que aquesta modificació permetrà a la institució oferir les millors condicions de servei a la ciutadania mentre Tirme mantingui la concessió.

Es podran aprovar tarifes específiques

Aquest incorpora el fet que el Consell de Mallorca pot aprovar tarifes específiques per al tractament de les diferents fraccions de residus; detalla com ha de ser el mecanisme previ a l'entrada dels residus en les instal·lacions; estableix un llibre de reclamacions digital sobre el funcionament del servei i fa referència a l'energia abocada en la xarxa elèctrica.

Així mateix, per primera vegada es defineix el procés final de la concessió, desplegant les tasques que ha de desenvolupar la concessionària en aquesta situació. D'altra banda, estableix la contractació de sis nous inspectors, defineix la metodologia de treball i proposa activitats d'educació ambiental en les plantes i estacions, entre d'altres.

La consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha valorat l'aprovació inicial com una "molt bona notícia" i ha destacat que el reglament anterior, que datava del 1993, ja es trobava obsolet. Segons Ribot, aquesta circumstància suposava una manca d'actualització en la definició de les activitats i ha destacat que era necessari desenvolupar i delimitar les seves normes de l'explotació.

stats