El Consell de Mallorca mantindrà fins a final d'any els apartaments per acollir víctimes de violència masclista

La institució insular va habilitar una vintena d'habitatges durant l'estat d'alarma

Els apartaments que el Consell de Mallorca va habilitar a l'inici de l'estat d'alarma per acollir víctimes de violència masclista continuaran operatius fins a final d'any, segons ha informat la institució insular mitjançant un comunicat. Es tracta d'una vintena d'habitatges que ampliaven l'oferta de places del servei d'allotjament i acompanyament a dones víctimes de violència masclista. Ara mateix, hi ha 14 apartaments ocupats per 14 dones i 12 menors d'edat.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera; la consellera insular de Presidència, Teresa Suàrez, i la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach, han visitat aquest dissabte les treballadores i dones víctimes que estan acollides en aquests apartaments per conèixer com han viscut el confinament i el procés d'adaptació al servei d'acolliment. Les usuàries del servei han fet un vídeo en què expliquen què ha suposat per a elles i els seus fills sortir d'una situació de violència masclista.

Els 23 apartaments que es varen habilitar al començament de la crisi del covid-19 han ajudat a cobrir la demanda des de l'estat d'alarma en previsió d'un possible augment de casos de violència masclista, tant durant com després del confinament.

L'atenció a les dones víctimes de violència masclista no ha aturat i va ser declarada servei essencial durant l'estat d'alarma. En aquest sentit, el Consell, a més d'habilitar els apartaments per ampliar el servei, també ha creat, amb Metges del Món, un nou servei d'habitatge i acompanyament per a prostitutes i dones explotades sexualment, el qual ofereix 25 apartaments, que a hores d'ara estan ocupats per 20 dones. Dins del Pla de reactivació social i econòmica, s'han incrementat les hores del servei d'atenció psicològica amb 51 hores setmanals més. També s'ha posat en marxa un canal de comunicació privat i confidencial amb les víctimes i una campanya de sensibilització envers la violència masclista.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF