Societat 10/11/2020

El Consell de Mallorca engega una convocatòria d'ajuts de 33 milions d'euros per als ajuntaments

L'executiu insular, el Govern i els ajuntaments han aportat 11,1 milions d'euros cadascun en el pressupost

Ara Balears
1 min
Critiquen el nou planejament de Manacor per beneficiar famílies poderoses com els Nadal, Suasi, Mascaró i Lliteres

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern balear, Marc Pons, han presentat aquest matí una nova convocatòria de subvencions als municipis de l'illa de 33,3 milions d'euros. L'executiu insular, el balear i els ajuntaments han aportat 11,1 milions d'euros cadascun en el pressupost. Aquests ajuts estan destinats a mesures de sostenibilitat i eficiència urbana.

Les subvencions formen part del conveni signat entre el Govern i el Consell per a la reactivació econòmica per la crisi derivada del covid-19. Cladera ha informat que avui mateix han presentat la convocatòria als batles de Mallorca i que dimecres quedarà aprovada perquè es publiqui dijous al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

L'objectiu és "generar activitat i ocupació", ha assenyalat la presidenta, qui ha destacat les cinc línies d'actuació del projecte. Amb aquests ajuts es pretén incentivar les obres destinades a "optimitzar el consum d'aigua, l'estalvi energètic, la millora de l'eficiència energètica, l'eliminació de barreres universals, la millora de la sostenibilitat urbana i els espais de les ciutats per rehabilitar els centres urbans", ha indicat Cladera.

Per la seva banda, el conseller Marc Pons ha destacat que el pla d'inversió està pensat per a "obres que no siguin de grans dimensions, sinó molt municipals, per a empreses d'àmbit local que tinguin opció de fer-les". "Els doblers ja s'han transferit al Consell i amb la reunió dels batles s'han acabat de fixar els criteris de la convocatòria", ha afegit el membre del Govern.

stats