Societat 27/10/2020

El Consell destinarà 220.500 euros a impulsar polítiques de joventut a l'illa

Es beneficiaran de l'ajuda 32 municipis de menys de 20.000 habitants

Ara Balears
1 min
Reunió amb els representants dels municipis./ CONSELL

PalmaEl Consell de Mallorca repartirà 220.562,09 euros a 32 municipis de l'illa de menys de 20.000 habitants per impulsar-hi polítiques de joventut municipal. La presidenta del Consell, Catalina Cladera, i el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, s'han reunit amb representants dels 31 ajuntaments i de l'Entitat Local Municipal de Palmanyola per signar els convenis de col·laboració a partir dels quals la institució ofereix la partida.

El Consell cada any atorga ajudes a ajuntaments i entitats de lleure perquè puguin impulsar polítiques de joventut municipals. Els doblers s'atorguen segons el nombre de població juvenil. Els municipis amb l'índex de població juvenil més alt poden obtenir una ajuda de fins a 9.000 euros, altres municipis optaran a rebre 7.200 euros i, els que tenen menys població juvenil, arribaran a 6.150.

Catalina Cladera ha explicat que els ajuts "serviran perquè es duguin a terme, en l'àmbit local, programes o campanyes dels serveis de dinamització i informació juvenil en un moment en què és molt important no deixar de banda les persones joves de la nostra illa". Per assegurar que les actuacions es facin, "enguany concedim el 100% de bestreta als consistoris i els avançam el finançament", ha afegit.

Per part seva, el Jaume Alzamora ha assenyalat que "beneficiam els serveis de Joventut consolidats de municipis amb una llarga trajectòria en dinamització juvenil, com Algaida, Costitx o Sencelles. Alhora, hem facilitat que municipis que no en tenien els posin en marxa, com és el cas d'Alaró i Montuïri".

stats