Societat 27/02/2021

El Consell destina més de dos milions d'euros a la reactivació del teixit empresarial de 30 municipis de Mallorca

L'objectiu és pal·liar els efectes econòmics provocats per les restriccions del covid-19

ARA BALEARS
1 min
El sector de la restauració és un dels més afectats per les restriccions del Govern.

PalmaEl Consell de Mallorca destinarà un total de 2,47 milions d'euros a 30 ajuntaments de l'illa. L'objectiu és que els consistoris destinin la partida que rebin en ajudes directes per als sectors econòmics dels seus municipis. D'aquesta manera podran contribuir a pal·liar les conseqüències econòmiques provocades per les restriccions del covid-19, segons indica el Consell en una nota.

En concret, els principals sectors que rebran aquestes ajudes són el de la restauració, el comerç, lesactivitats culturals, l'oci infantil i el transport, tot i que també n'hi ha alguns més que el Consell no ha especificat.

A més, cal destacar que els ajuntaments també aportaran recursos propis a aquestes ajudes, amb una quantitat igual o superior a la concedida pel Consell. El mateix farà el Govern amb cada consistori. Es tracta, per tant, d'un pressupost provinent d'un fons comú per a ajuts a sectors econòmics dels municipis afectats per la pandèmia. Per això, els ajuts directes en aquests 30 municipis seran, almanco, de 7,42 milions d'euros, i es repartiran abans del 31 de juliol.

stats