La justícia ratifica el confinament d’Arquitecte Bennàssar, Sant Antoni de Portmany i Eivissa

Les mesures sanitàries entren en vigor aquest divendres a partir de les 22.00 h

La justícia ratifica les noves restriccions sanitàries imposades per part del Govern que impliquen el confinament de l a zona bàsica de salut d'Arquitecte Bennàssar, a Palma, i dels barris més afectats de Sant Antoni de Portmany i Vila, a Eivissa.

Els jutjats número 1 i 3 han avalat la resolució de la Conselleria de Salut de les Illes Balears del 15 de setembre, de manera que aquest divendres a les 22.00 h entren en vigor les mesures temporals i excepcionals per a la contenció del covid-19.

Les persones que es veuen afectades per aquestes limitacions són 43.000 a Palma (gairebé un 10% dels  451.543 habitants, segons les xifres de l'Ajuntament corresponents als empadronats el 2019) i 16.000 a Vila. A Sant Antoni de Portmany encara no hi ha xifres de quanta gent es veu afectada per les restriccions de mobilitat.

Els ciutadans d'aquestes zones només es podran desplaçar  per motius laborals o educatius, per cuidar persones grans o dependents, per anar al banc a fer algun tràmit administratiu inajornable o al metge. A més, aquests desplaçaments hauran de ser justificats de manera adequada. Tampoc no es podran fer reunions socials que superin les cinc persones si no són convivents. S'hi inclouen casaments, actes religiosos, celebracions i la pràctica esportiva. En queden exclosos funerals i vetles.

Fires, festes populars, revetles, sopars a la fresca i altres esdeveniments populars (públics o privats) també queden prohibits. A més, l'activitat dels gimnasos i centres esportius se suspèn, i tanquen parcs, jardins i parcs infantils –excepte els que hagin cedit els ajuntaments a les escoles.

La capacitat de restaurants, bars i cafeteries es limitarà al 50%, tant en espais interiors com exteriors. L'ocupació màxima per taula o grup de taules serà de cinc persones i no es podrà consumir a la barra. Els negocis hauran de tancar a les 22 h com a màxim, com també e ls locals que, a més, no podran superar el 50% de la capacitat. També s'haurà d'establir un horari d'atenció prioritària per a persones majors de 65 anys.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF