Societat 04/06/2021

Condemnen un religiós sikh per tocaments sexuals a una menor a Palma

A més, l'home haurà de pagar 5.000 euros a la víctima

ARA Balears
1 min
Seu del TSJIB a Palma.

PalmaL'Audiència de Palma ha condemnat aquest divendres un sacerdot sikh –seguidor del sikhisme, una religió monoteista de l'Índia– d'un centre religiós de Palma, segons ha informat Europa Press. L'home ha acceptat aquest divendres una condemna de dos anys de presó, tot i que no hi entrarà perquè li han concedit la suspensió de la pena mentre compleixi certes condicions.

L'home haurà d'indemnitzar la víctima amb 5.000 euros i haurà de complir una mesura de llibertat vigilada, juntament amb una inhabilitació per a professions relacionades amb menors d'edat durant dos anys. A més, se l'imposa una prohibició de comunicació amb la víctima i ordre d'allunyament a una distància mínima de 500 metres, de manera que no podrà coincidir al temple amb ella.

La Fiscalia ha acceptat els fets com a un episodi únic en lloc d'un delicte continuat, fet que ha permès rebaixar la pena sol·licitada, que inicialment era de cinc anys de presó. En funció de l'acord que han aconseguit, l'acusat ha reconegut que va aprofitar la seva condició de sacerdot per fer que la menor entràs en una estança del temple on estava resant per fer-li tocaments sexuals.

stats