Condemnen Rafael Pantoja a quatre anys per assetjar la seva exparella abans de matar-la

L'acusat d'assassinar Sacri Roca el mes de novembre ha reconegut a Palma els fets i ha acceptat la pena

Rafael Pantoja, acusat de matar la seva exparella Sacramento Roca a Palma, ha acceptat una pena de quatre anys de presó per assetjar la jove, que va acabar matant i que l'havia denunciat tan sols quatre dies abans de l'assassinat.

Pantoja ha reconegut davant el tribunal que és l'autor d'un delicte d'assetjament i d'un altre de coaccions, pel qual ja tenia condemna abans de fer-se el judici per l'assassinat, que es va cometre el mes de novembre de 2018 a l'aparcament de Conforama, on feia feina la víctima. L'agressor, que ja fa quasi un any que és en presó preventiva pel crim masclista, ha reconegut que, després de la ruptura sentimental, va assetjar Sacramento Roca amb cridades i missatges. També es va presentar al seu lloc de feina i va contactar amb amigues de la víctima per demanar-los la seva mediació.

La jove de 36 anys va denunciar alguns d'aquests fets davant la policia. Va explicar que també li havien foradat les rodes i que havia rebut cridades pels anuncis sexuals que la seva exparella havia penjat per Palma. No va rebre cap tipus de protecció, ja que la seva denúncia no fou catalogada com a violència masclista.

EDICIÓ PAPER 01/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF