Societat 07/04/2015

Condemnen a 20 anys de presó la dona que va ofegar els seus dos fills a la banyera

Segons l'acusada, que ha intentat suïcidar-se en diverses ocasions, ho va fer perquè "no patissin més"

Acn
2 min
Vista general de la sala amb jurat on se celebra el judici / ACN

BarcelonaL'Audiència de Barcelona ha condemnat a 20 anys de presó la dona que l'abril del 2013 va sedar i matar els seus dos fills de 9 i 11 anys, ofegant-los a la banyera de casa seva, al barri del Carmel de Barcelona. El jurat popular la va considerar culpable per unanimitat i abans de finalitzar el judici, totes les parts, fiscalia, defensa i acusació particular, van acordar demanar una pena de 20 anys de presó per a la dona pels dos delictes d'assassinat. Ara, l'Audiència ha estimat aquesta condemna ja que que en la sentència considera provat que la dona va subministrar sedants als dos menors i els va submergir a la banyera fins a provocar-los la mort. Després, ella va intentar suïcidar-se.

Tenia depressió

La dona, d'origen bolivià, havia denunciat per agressió el seu marit i pare dels seus fills, de 9 i 11 anys, en tres ocasions, però finalment retirava les denúncies. A principis del 2013, l'home va marxar de casa amb la seva amant, i va abandonar la seva família. Això va sumir a la dona en una depressió i la va portar a viure en una casa d'acollida, on els seus fills no van poder adaptar-se. Per això, segons va admetre en el judici, una tarda d'abril els va sedar i els va ofegar a la banyera plena d'aigua, per "no veure'ls patir més", en paraules seves. Al mateix temps que va sedar els seus fills, va intentar suïcidar-se amb fàrmacs, però no ho va aconseguir.

Mentre ha estat a la presó l'acusada ha intentat suïcidar-se tres vegades. Fins fa poc, a més, no recordava o no volia reconèixer els fets. Ara finalment ho ha fet, i ha demanat disculpes. Durant el judici, el marit de l'acusada i pare de les víctimes va assegurar que la família no passava dificultats econòmiques, sinó que la dona anava als serveis socials per "estalviar".

stats