Societat 24/03/2021

Condemnen Ernest de Hannover a deu mesos de presó i a no beure alcohol

La sentència també li impedeix viure a la seva residència d'Àustria durant tres anys

2 min
Tornen a detenir Ernest de Hannover

BarcelonaEl príncep alemany Ernest de Hannover, encara casat amb Carolina de Mònaco, ha estat condemnat a deu mesos de presó condicional per un tribunal austríac, que a més li prohibeix beure alcohol durant aquest temps i li exigeix abandonar temporalment la seva actual residència a Àustria. La condemna, segons informa Efe, es pot recórrer i no preveu l'ingrés a presó del condemnat tret que se salti la sentència –un cop sigui ferma– per haver insultat, amenaçat i agredit en estat d'embriaguesa l'estiu passat agents de policia i altres persones. Els incidents pels quals se'l va condemnar van tenir lloc entre juliol i setembre a la localitat austríaca de Grünau im Almtal, on té una luxosa residència i un pavelló de caça.

Enuig de l'aristòcrata

El tribunal regional de Wels, a 200 quilòmetres a l'oest de Viena, va considerar també provat que l'aristòcrata, de 67 anys, va amenaçar greument una parella que treballava en una propietat de la Fundació del Duc de Cumberland. La sentència inclou que Ernest de Hannover no podrà viure durant almenys tres anys a la seva residència de Grünau im Almtal, cosa que ha desencadenat un fort enuig en l'aristòcrata, que considera una imposició impossible d'acceptar. "Impossible! Hi visc des de fa cinquanta anys", va exclamar, segons recull l'agència austríaca Apa. El tribunal també l'obliga a sotmetre's a un tractament de psicoteràpia.

Al principi del judici, celebrat ahir, el príncep es va proclamar "no culpable", va lamentar els fets, va demanar disculpes i es va acollir al dret de no declarar. Els seus advocats van argumentar que des dels incidents havia mostrat bon comportament i van recordar que van tenir lloc quan el príncep passava per una complicada situació personal per l'enfrontament amb el seu fill per la direcció de la fundació familiar. A més, van justificar l'erràtic comportament d'aquells dies per haver estat sotmès a uns "forts analgèsics" que li va receptar el dentista.

El primer incident va tenir lloc el 15 de juliol quan el noble va insultar, va amenaçar i va atacar agents de policia que es van presentar a la seva residència. Aleshores el van reduir i el van enviar a passar la nit en un hospital psiquiàtric. Els problemes de l'aristòcrata amb les forces de l'ordre van anar a més aquella setmana perquè, tal com recull la Fiscalia, quan va anar a la comissaria cinc dies després per posar una denúncia per violència policial va tornar a ser detingut després d'haver amenaçat dos agents amb un bat de beisbol. El príncep va protagonitzar un últim incident al començament de setembre en un edifici residencial de la Fundació del Duc de Cumberland, on va trencar una finestra i va amenaçar i coaccionar una parella de treballadors.

stats