Un condemnat per estar a punt de llançar la parella per la finestra se salva de la presó

Tot i que va embolicar amb cinta adhesiva la víctima i li va treure mig cos sobre l'ampit, s'ha desestimat l'acusació per intent d'homicidi

Nou anys de presó -que quedaran suspesos si en tres anys no comet cap delicte-, 4.000 euros d'indemnització i l'obligació de participar en cursos formatius sobre igualtat: aquesta és la pena que ha imposat la secció segona de l'Audiència Provincial de Palma a un jove de 29 anys que va fermar amb cinta la seva parella sentimental i la va treure per la finestra de cintura cap amunt. L'home ha estat condemnat per trencar l'ordre d'allunyament que ja li havien imposat i per maltractament de gènere, atès que la víctima va patir lesions de set dies.

Les parts han arribat a aquest acord sota la condició que el jove aboni aquest mateix divendres els 4.000 euros d'indemnització, que se sumen als 280 que ja va pagar per les lesions que va provocar a la víctima. La defensa de l'agressor, Carlos Barceló, ha sol·licitat la suspensió de pena de nou mesos de presó -perquè no tenia antecedents penals-, proposta que han acceptat tant la Fiscalia com l'acusació particular.

Tot i això, la Fiscalia demanava en un principi una pena de 9 anys de presó per intent d'homicidi, un desè per trencar l'ordre d'allunyament i un onzè per maltractament. Finalment, els testimonis que varen ser presents en el moment dels fets -que passaven pel carrer en aquell instant- no han pogut ser localitzats, segons informa la Fiscalia, i la víctima tampoc ha volgut comparèixer per prestar declaració. Per aquest motiu, no s'ha pogut provar que el processat tingués intenció de matar-la i l'acusació per aquest delicte ha quedat desestimada.

El jove tenia prohibit acostar-se a la víctima a menys de 500 metres i de comunicar-s'hi ella des de l'abril de 2019, segons va dictar el Jutjat d'Instrucció 11 de Palma. Gairebé un mes després de la sentència, el processat va tornar a contactar amb qui va ser la seva parella per WhatsApp i Instagram i varen acordar tornar a viure junts, circumstància que va donar lloc als fets pels quals se l'ha jutjat aquest divendres al matí.

Així, el condemnat haurà de complir amb la prohibició d'acostar-se o comunicar-se amb l'afectada durant 5 anys a menys de 500 metres i, a més, haurà de continuar portant la polsera de control telemàtic que ja li havien imposat prèviament. També haurà de fer 60 hores de treball a la comunitat i se li prohibeix la tinença d'armes durant dos anys.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF