Societat 03/05/2021

Condemnat a deu anys de presó per abusar d'una menor amb discapacitat a Palma

L'home es va guanyar la confiança de l'adolescent per mitjà de la mare

ARA Balears
1 min
L'Audiència de Palma. / ARA BALEARS

PalmaLa Secció Segona de l'Audiència provincial ha condemnat a deu anys de presó a un home per un delicte continuat d'abusos sexuals a una menor, de 13 anys, amb discapacitat intel·lectual a Palma, segons ha informat Europa Press. El processat –un home de 37 anys– ha admès davant el tribunal que va aprofitar que havia conegut la mare de la víctima a l'església evangèlica a la qual acudien tots dos per guanyar-se la confiança de la menor.

La Fiscalia demanava inicialment 12 anys de presó, però ha arribat a un acord amb la defensa de l'acusat perquè ja havia pagat una part de la indemnització a la víctima. Concretament, l'autor dels fets ja ha pagat 6.000 euros dels 15.000 que li demanen en concepte de responsabilitat civil pels danys morals causats a la víctima. Així mateix, el processat ha acceptat la pena de llibertat vigilada de sis anys. Tampoc podrà acostar-se ni comunicar-se amb la menor ni amb la mare durant un període de 10 anys i haurà de participar en cursos d'educació sexual.

Segons l'escrit del ministeri públic, l'home va conèixer la víctima el febrer de 2017 a través de la mare, amb la qual coincidia a una església evangèlica. El processat la va contractar perquè cuidàs els seus dos fills menors i, arran d'això, va conèixer la filla de la dona, que té un 33% de discapacitat intel·lectual. A partir d'aleshores, va estar en contacte amb l'adolescent durant cinc mesos a través del mòbil i va abusar sexualment d'ella fins a set vegades fins que la víctima va explicar el que havia passat a la mare, que ho va denunciar.

stats