Societat 26/04/2021

Condemnat a dos anys de presó per abusar d'una menor que va conèixer a una app de cites

L'home no haurà de complir la condemna a condició de no cometre cap delicte en els propers quatre anys

ARA Balears
1 min
L'Audiència de Palma. / ARA BALEARS

PalmaLa Secció Segona de l'Audiència Provincial de les Balears ha condemnat un home a dos anys de presó per abusar d'una menor de 14 anys a la qual va conèixer a través d'una aplicació de cites a Maó. La defensa de l'acusat i la Fiscalia han arribat aquest dilluns a un acord a una vista prèvia a l'Audiència, que ha resultat en una rebaixa de la petició inicial de presó, que era de tres anys. Així, s'ha aplicat l'atenuant de confessió i reparació del dany.

Els fets es remunten al 2017, quan l'acusat i la víctima es van posar en contacte a través d'una aplicació de cites i van concertar una trobada sexual al domicili del processat, segons ha informat Europa Press. Si bé les pràctiques sexuals van ser acordades, l'acusat no va demanar mai a la menor la seva edat. La Fiscalia entén que, pel seu aspecte i per com es van conèixer, va pensar que era major d'edat.

El condemnat va col·laborar amb la Policia i va permetre voluntàriament que escorcollassin el seu domicili. Juntament amb la pena de presó, li han imposat cinc anys de llibertat vigilada, una ordre d'allunyament respecte de la víctima i el pagament d'una indemnització de 2.000 euros. No obstant això, l'home no entrarà a la presó, atès que les parts han acordat suspendre aquesta pena a condició de no cometre cap delicte durant els propers quatre anys i que faci un curs d'educació sexual.

stats