Condemnat a 18 anys i mig de presó per abusar sexualment de les seves fillastres menors de 13 anys

L'Audiència Provincial de les Balears li imposa, a més, una indemnització de 12.000 per a les germanes

L'Audiència Provincial de les Balears ha condemnat un home a 18 anys i mig de presó per abusar sexualment de les seves dues fillastres bessones menors de 13 anys a Menorca. A més, se li prohibeix comunicar-se amb les víctimes per qualsevol mitjà o acostar-s'hi a una distància inferior a 100 metres durant 9 anys i mig i haurà de pagar una indemnització de 12.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, la investigació es va iniciar el febrer de 2018, quan una de les menors va denunciar, acompanyada de la seva mare, els fets. La víctima va explicar que el condemnat va abusar d'elles en el moment que era parella sentimental de la seva mare i que les germanes tenien al voltant de vuit anys.

Més tard, la segona menor també va denunciar que havia patit abusos sexuals per part de l'home. Gràcies a les proves pericials aportades, l'Audiència ha considerat provats els episodis que ambdues nines van relatar durant el judici oral. Si bé cap d'elles no va explicar el que havia ocorregut abans per por que no les creguessin, els perits es van mostrar totalment a favor del seu testimoni.

Per altra banda, els psicòlegs que les van atendre van demostrar que una de les menors patia seqüeles dels abusos, mentre que a l'altra menor li van diagnosticar una afectació psíquica menor. Una altra de les proves aportades va ser el testimoni d'una al·lota que es va presentar com a amiga de les germanes.

La jove va manifestar que havia vist "alguna cosa rara" entre el condemnat i les menors i que havia presenciat episodis violents d'aquest cap a elles. A més, va assegurar que l'home li va arribar a confessar que estava enamorat d'una de les germanes en un moment que elles van partir de viatge, fet que el va afectar molt.

No obstant això, el processat va negar durant el judici haver abusat sexualment de les menors i va defensar que la seva relació amb elles era "igual que la d'un pare qualsevol". La sentència no és ferma i encara s'hi pot presentar un recurs d'apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia de les Balears.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF